Publicitat
Diners

Extreballadors de l’automoció del Vallès podrien beneficiar-se d’un paquet de 2,8 milions d’euros

La seu de Ficosa a Viladecavalls

Exempleats de Fico Transpar i Continental Automotive rebran assessorament i orientació per trobar una nova ocupació dins d’un projecte per recol·locar 450 acomiadats pel tancament de les plantes de Nissan a Catalunya

Fico Transpar pertany al grup Ficosa

Treballadors acomiadats de les empreses vallesanes Fico Transpar, de Viladecavalls, i Continental Automotive Spain, ubicada a Rubí, podrien beneficiar-se d’un paquet 2,8 milions d’euros amb càrrec al Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) per a la reinserció d’empleats del sector de l’automòbil a Catalunya que van perdre la seva feina a conseqüència del tancament de les plantes de Nissan.

La Comissió Europea (CE) ha proposat aquest dijous destinar aquests diners al projecte presentat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per acompanyar un total de 450 treballadors de companyies proveïdores de Nissan que van ser acomiadats entre juliol de 2020 i gener de 2022 a causa del tancament de la planta a Barcelona del fabricant de vehicles nipó. Ara han de ser l’Eurocambra i el Consell els que donin l’aprovació definitiva al finançament.

De ser així , se’n podran beneficiar els exempleats de 14 empreses: Aludyne Automotive Spain, Bosch Sistemas de Frenado, Continental Automotive Spain, Faurecia Interior Systems España, Fico Transpar, Gruau Iberica, Nobel Plastiques Iberica, Robert Bosch España (Castellet i la Gornal), U-Shin Spain, Alfisa Technologies, Dayco Automotive, Magna Seating Spain, Marelli Barcelona España i Tachi-S Engineering Europe.

L’aportació del FEAG servirà per ajudar els treballadors acomiadats a trobar una nova ocupació a través d’assessorament i orientació personalitzats, formació per desenvolupar noves capacitats i ajuts de fins a 5.000 euros per finançar les despeses d’establiment en cas que es vulgui crear una empresa. També es podrà rebre assessorament durant el procés de creació de l’empresa i els treballadors que comencin una nova feina podran rebre una bonificació i assessorament després de reintegrar-se en el mercat laboral.

El cost total previst d’aquestes mesures de suport és de 3,3 milions d’euros, dels quals el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) cobrirà el 85%, mentre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) completarà el 15% restant. Serà el SOC el que es posarà en contacte amb els treballadors que poden beneficiar-se de les ajudes i en gestionarà l’execució.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top