Publicitat
Diners

Administratius, l’ocupació més sol·licitada al Vallès Occidental

Empleats administratius, personal de neteja i peons de les indústries manufactureres encapçalen les professions més demandades per les empreses de la comarca

Els administratius lideren el rànquing a la comarca i ocupen el tercer lloc a la demarcació de Barcelona

Empleats administratius, personal de neteja i peons de les indústries manufactureres encapçalen les professions més demandades per les empreses del Vallès Occidental, segons destaca la Diputació de Barcelona, que ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la demarcació de Barcelona.

Aquestes tres professions representen un 9,04%, un 7,76% i un 6,31%, respectivament, de totes les ofertes de companyies de la comarca recollides al web de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (Xaloc) de la Diputació de Barcelona, mentre que a la demarcació de Barcelona, en global, ocupen les tres primeres posicions els venedors de botigues (7,37%), el personal de neteja (6,97%) i els empleats administratius (5,8%).

Si s’analitza la comarca del Vallès Occidental, continuen la llista els peons del transport de mercaderies i descarregadors (4,12%), els cambrers (2,49%), els conductors assalariats de camions (2,30%), els agents i representants comercials (2,12%), els treballadors que tenen cura de les persones a domicili (1,94%), els monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (1,88%) i els ajudants de cuina (1,88%).

Pel que fa a la demarcació de Barcelona, els venedors de botigues i magatzems (4,55%), els peons de les indústries manufactureres (3,73%), els cambrers (3,52%) i els ajudants de cuina (2,49%), els treballadors d’ajuda a domicili (2,38%), els monitors (2,14%) i altres professionals del treball i l’educació social (2,05%) ocupen des de la quarta a la desena posició del rànquing, que s’ha elaborat en el marc del projecte “XaloCompetències” que neix amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i conèixer, així, un major ventall d’oportunitats laborals.

L’any 2021, els Serveis Locals d’Ocupació de la Diputació de Barcelona van facilitar 31.486 insercions laborals, van atendre 100.406 demandants d’ocupació i van gestionar 18.683 ofertes de feina, amb una taxa d’inserció laboral que se situa així en un 22,2%.

La web de Xaloc gestiona diàriament més de 1.000 ofertes. L’any passat va rebre gairebé 4 milions de visitants únics i va registrar 10,1 milions de pàgines vistes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Administratius, l’ocupació més sol·licitada al Vallès Occidental
To Top