Publicitat
Diners

Venair creix en territori espanyol

El grup terrassenc especialista en mànegues de silicona per a la indústria obre una nova planta a Almansa

Venair és líder en solucions de transferència de fluids

Venair, grup empresarial especialista en enginyeria i fabricació de mànegues de silicona per a la indústria, amb especial èmfasi en la farmacèutica, biotecnològica i aeronàutica, continua creixent. La firma, amb seu a Terrassa, acaba de posar en marxa una nova planta a Almansa (Albacete) per al sector de les piles de combustible.

Les noves instal·lacions de la divisió Fuell Cells del grup compten amb espai per a producció i també per a logística. Van començar a operar a principis del mes de març de forma parcial. L’empresa espera que estiguin en ple funcionament abans de l’estiu.

La planta, que compta amb una superfície de 5.000 metres quadrats i espera contractar 100 persones fins a finals d’any, es destinarà, principalment, a la fabricació de sistemes de transferència de fluids per al sector de les PEM cells (motors d’hidrogen). “Fabricarem components crítics per als principals integradors de motors d’hidrogen. Treballem per a empreses com Bosch, Ballard, Renault, Volkswagen i Airbus”, expliquen fonts de la companyia.

Les mateixes fonts detallen que han escollit Almansa per diversos factors: l’accés a mà d’obra qualificada i a subvencions per al desenvolupament de noves tecnologies i l’alt nivell de col·laboració amb l’administració local i comarcal. “Addicionalment, el cost d’implantació i manteniment d’una planta en aquesta ubicació és substancialment menor que en altres parts del territori”, comenten.

Ampliació a Terrassa

Paral·lelament, el grup continua amb les obres de construcció d’un nou centre al carrer de Perpinyà de Terrassa per a la seva divisió biotecnològica que comptarà amb una superfície de 2.200 metres quadrats amb múltiples sales blanques ISO7 destinades a la fabricació de tubs de silicona, tubs termoplàstics, bosses de bioprocessament i la integració de sistemes de transferència de fluids d’un sol ús; laboratoris i sales de reunions.

La inauguració d’aquest nou centre, que estarà integrat dins del campus que Venair ja té al polígon Nord, estava prevista per al quart trimestre de 2022, però a causa dels problemes existents en les cadenes de subministrament, s’endarrerirà uns quants mesos. La nova data estimada d’obertura és el febrer de 2023, mentre “el pla segueix sent incorporar 50 persones durant 2023 i arribar a unes 100 persones el 2024”, destaquen.

Les exportacions del grup representen el 93% de la seva producció. Comercialitzen a més de 65 països, principalment als Estats Units, França, Itàlia, Alemanya i la Xina. Venair està present a quatre continents i té més de 30 oficines comercials, quatre d’elles obertes el 2021.

Nou membre de BioPhorum Operations

Representat per la seva divisió de biotecnologia, Venair és des del març membre del fòrum de socis de subministrament de BioPhorum Operations Group, una organització de membres d’empresa a empresa que consta de nou fòrums que lideren més de 90 iniciatives que volen canviar la indústria amb l’ajuda de 6.000 experts actius en la matèria. Establert el 2008, reuneix líders i experts en la matèria per col·laborar en els desafiaments de temes com la notificació de canvis, ciberseguretat, extraïbles i lixiviables, previsió i planificació de la demanda, gestió del coneixement, sistemes d’un sol ús i filtració estèril. “Estem encantats d’unir-nos a la col·laboració entre biofabricants i proveïdors en desenvolupaments i solucions tan necessàries”, diuen.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Venair creix en territori espanyol
To Top