Publicitat
Diners

Vytrus Biotech dobla el seu benefici net

La companyia terrassenca, que va sortir a borsa el març, ha incrementat gairebé un 100% el seu valor durant el primer mes de cotització

Vytrus Biotech, companyia terrassenca especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, ha tancat l’exercici de 2021 amb els millors resultats de la seva història, augmentant més d’un 100% (un 107%) el seu benefici net respecte del 2020, arribant als 450.022 euros.

L’empresa va disparar el 2021 un 64% la seva facturació respecte de l’exercici anterior, aconseguint un volum de negocis per valor de 2,8 milions d’euros, mentre que va incrementar el seu ebitda (benefici operatiu o brut d’explotació) en un 91%, arribant als 1,13 milions d’euros.

A més, la companyia ha augmentat les seves vendes un 133% en els dos anys de pandèmia de la Covid-19.

L’empresa va sortir a borsa fa gairebé un mes i mig. Vytrus Biotech va debutar al BME Growth el passat 15 de març, convertint-se en la segona empresa en fer el salt a aquest mercat dirigit a petites i mitjanes empreses el 2022. La companyia, que ha debutat en la modalitat de “listing” sense col·locació sota el codi de negociació “VYT”, ha incrementat el seu valor de mercat en gairebé un 100% durant el primer mes de cotització, passant dels 12,2 milions d’euros de sortida a un valor actual de gairebé 24,2 milions d’euros, amb un preu aquest dilluns, 25 d’abril, de 3,54 euros per acció des del valor inicial de referència d’1,72 per acció.

“Aquesta evolució del valor de l’acció reflecteix la bona acollida de Vytrus per part del mercat i més encara dins del marc d’incertesa actual que experimenten els mercats borsaris a nivell global”, destaca l’empresa en un comunicat emès aquest dilluns.

A principis d’abril, la companyia va participar com a expositora a in-cosmetics Global 2022 a París, fira de referencia mundial de la cosmètica, on va presentar els seus dos últims llançaments procedents de cèl·lules mare vegetals. El primer d’ells és Nectaria Lithops, un ingredient que estimula per primera vegada en cosmètica la producció de vitamina D en la pell mitjançant un mecanisme biofísic i que ha estat premiat en els BSB Innovation Awards 2022 d’Alemanya pel seu enfocament creatiu. El segon és Elaya Renova, un actiu que revitalitza, reforça i protegeix tant el cabell com el cuir cabellut inspirat en un concepte arquitectònic: la tensegritat.

Fundada fa més de 12 anys per Albert Jané i Óscar Expósito, Vytrus Biotech està especialitzada en el desenvolupament, producció i comercialització d’ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica i dermatològica.

La firma dona feina a unes 30 persones, té unes instal·lacions d’uns 1.400 metres quadrats a Terrassa i està present a Europa, els EUA, Amèrica Llatina i Àsia través de la seva xarxa internacional de distribuïdors.

“Volem que la sortida al mercat ens ajudi a continuar desenvolupant els grans beneficis de la nostra tecnologia i que ens permeti potenciar el creixement de l’empresa”, destacava Albert Jané quan la companyia va donar a conèixer la seva intenció de sortir a borsa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Vytrus Biotech dobla el seu benefici net
To Top