Publicitat
Diners

Extremadura usarà un test de GENinCode per detectar pacients amb risc cardiovascular

Serà la primera prova pilot de medecina personalitzada en prevenció cardiovascular en l’atenció primària espanyola

El terrassenc Jordi Puig a les instal·lacions de GENinCode a Terrassa / Arxiu

L’empresa de genètica predictiva GENinCode, fundada pel terrassenc Jordi Puig, amb seu a Oxfrord i amb filial a Terrassa, i el Servei Extremeny de Salut (SES) han signat un acord de col·laboració per al desenvolupament d’una prova pilot amb la implementació del test genètic CARDIO inCode en l’atenció primària per identificar als pacients amb un alt risc genètic de malaltia cardiovascular.

La conselleria de sanitat d’Extremadura té com a prioritat, en el vigent Pla Integral de Malalties Cardiovasculars (PIEC), la reducció de la morbimortalitat d’aquesta patologia, sent la primera causa de mort a Espanya i a nivell mundial. Un dels principals motors del pla és la prevenció, ja que s’estima que tres de cada quatre casos de patologia cardiovascular es poden prevenir, si s’adopten hàbits de vida saludables, i s’eviten i controlen els principals factors de risc cardiovascular, que afavoreixen la seva aparició.

Amb això, s’està duent a terme una nova estratègia de prevenció primària de les malalties cardiovasculars basada en l’avaluació del risc genètic de les persones. Per això, el SES, a través de la col·laboració amb GENinCode, incorporarà la puntuació de risc genètic CARDIO inCode a l’avaluació clínica del pacient per a una millor valoració del seu risc cardiovascular global.

El doctor Ceciliano Franco, director del SES, destaca que “la col·laboració amb GENinCode reforçarà la prevenció cardiovascular en el Servei Extremeny de Salut, en incloure la informació genètica personal en la valoració del risc, amb l’objectiu de continuar promovent la salut de la nostra població i disminuir les malalties cardiovasculars”.

CARDIO inCode és un test de medicina personalitzada desenvolupat i propietat de GENinCode, amb “una sòlida evidencia científica i clínica” desenvolupada durant els últims deu anys i validada en més de 80.000 pacients, expliquen des de la companyia, que destaca que el test està també avançant actualment a través del programa regulador de la FDA dels Estats Units.

“La col·laboració amb el SES reforça la integració del nostre test CARDIO inCode a nivell de salut pública, per ajudar a avançar en la prevenció primària de les malalties cardiovasculars, primera causa de morbimortalitat a Extremadura, Espanya i a nivell mundial. Confiem que el projecte pugui fer costat al Sistema Extremeny de Salut en la consecució dels seus objectius estratègics”, manifesta el terrassenc Jordi Puig, director d’operacions de GENinCode.

La companyia mèdica GENinCode fa el salt a la borsa de Londres

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top