Publicitat
GentDT

Drogueria a granel i consum responsable

La preocupació per la crisi climàtica i per la contaminació descontrolada del medi ambient és en boca de tots i està influint en el sorgiment d’iniciatives empresarials per a un consum més responsable. A Terrassa hi trobem un nou exemple: la nova botiga El Racó Net, impulsada pel jove Jordi Martí Llivina.

El nou establiment és una drogueria a granel que fomenta el consum sostenible de productes ecològics de neteja i d’altres. “L’hem tirat endavant perquè ens vam trobar amb la necessitat, com a família, de trobar un comerç així a Terrassa. Volíem vendre productes de neteja a granel el més ecològics i assequibles possibles i en el que es reutilitzessin els envasos. Perquè els envasos d’un sol ús són un problema preocupant”, descriu Jordi, el propietari i impulsor, que està de cara al públic. La seva companya Marta Parcerisas l’ajuda amb la gestió dels proveïdors i amb les xarxes socials.

El Racó Net ofereix un espai on adquirir productes de drogueria ecològica a granel, “aconseguint un cercle tancat de retorn dels bidons amb el proveïdor i un altre amb l’envàs que reutilitza el client”, explica.

Per tant, aquesta drogueria es diferencia de la resta de comerços del sector en que tots els recipients que subministra són retornats i reutilitzats. “No hi ha cap empresa que faci el retorn en buit dels seus envasos”, ressalta.

D’altra banda, els productes de neteja que es poden trobar a la nova botiga tenen un preu equiparable a la resta productes convencionals. “Per tal trenquem la creença i l’ecològic no és més car”. A més, disposen d’una gran varietat de productes específics, els quals, a més a més, es poden personalitzar amb 12 perfums diferents disponibles a la botiga.

Ofereixen productes d’ús diari el més sostenibles possibles, que siguin reutilitzables, reciclables, biodegradables o en el seu defecte, que estiguin dissenyats per a durar molts anys i que la seva descomposició no sigui tòxica. També tenen a la venda des de bosses per realitzar la compra d’alimentació a granel, articles d’higiene personal, criança, de cuina i neteja, fins i tot joguines més respectuoses amb el medi ambient.

Per facilitar encara més les compres aviat realitzaran el repartiment a domicili a Terrassa amb bicicleta, i obriran la possibilitat de fer la comanda o la compra on-line.

Com a promoció d’obertura, els clients poden beneficiar-se dels avantatges de la targeta de fidelització amb la qual a la desena compra de 15 euros regalen una ToteBag a triar entre les disponibles a la botiga, o una French Market Bag. A través d’Instagram informen de totes les novetats, promocions i sorteigs que realitzen.

Respecte al públic al qual s’adreça, en principi el Racó Net estava pensat per clients joves, preocupats amb la crisi climàtica “però rebem gent de diferents edats, que busquen productes no contaminants per cuidar la seva llar, la seva salut i el medi ambient”.

“Els petits canvis són poderosos”, que pregonava el Capità Enciam, és el lema que han recuperat ara a El Racó Net. Una aportació per un món més net i millor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top