Publicitat
Salud

 Com portar una vida més sana el 2021

Reduir el consum d’alcohol, fer exercici físic, practicar la meditació, menjar més fruites i verdures, a més de reduir la ingesta de sucres, emprar la tecnologia d’una manera conscient, riure sovint…

Aquests són alguns dels hàbits que molts professionals de la medicina, el benestar i la psicologia recomanen incorporar al nostre estil de vida per gaudir d’una millor salut física i mental. També són alguns dels objectius que sovint formen part de la clàssica llista de propòsits que ens plantegem quan comença un nou any.

La doctora Jennifer Ashton, delegada de salut de la cadena de televisió estatunidenca ABC News, ens proposa com aconseguir-ho en el seu “Llibre de l’autocura”.

“Col·loca un calendari gran, dels tradicionals, en el lloc més visible del teu pis i apunta allà les copes que prens cada setmana, la quantitat de passos que dónes, els dies que medites, o el tipus i la durada de les teves sessions de ‘cardio’ al gimnàs”. D’aquesta manera podrem dur un control dels nostres progressos… i debilitats.

“Visualitzar els nostres avenços ens motivarà per complir amb èxit els reptes anuals de salut i benestar, i ens ajudarà a convertir-los en hàbits per a tota la vida”, segons Ashton.

La doctora aconsella plantejar-se l’exercici físic com una part innegociable del nostre dia a dia, com alguna cosa que simplement “has de fer per a la teva salut bàsica i el teu benestar, que és tan imperatiu en la vida quotidiana com raspallar-te les dents”.

També recomana aplicar la mateixa mentalitat amb els hàbits com la hidratació, dormir bé o menjar més verdura, “unes pràctiques diàries que haurien de ser tan essencials com dutxar-nos o vestir-nos”.

“Encara que no en tinguem temps ni ganes, fer esport només mitja hora al dia a la cinta o la bicicleta pot tenir grans beneficis i provocar un gir al nostre estat d’ànim i a la nostra ment”, apunta Ashton.

L’experta dona un consell per a aquells dies en què no tenim massa ganes de fer esport. “Posar-nos expectatives baixes quan tens poc temps o poca motivació és una de les maneres més fàcils i efectives per tal de no deixar-ho córrer en aquells moments en què veiem que no aconseguirem mantenir el ritme”, emfatitza.

“Si el nostre repte consisteix a menjar menys carn i més verdura, o a ingerir menys sucre, és de vital importància descobrir alternatives delicioses i saludables per no obsessionar-nos amb allò que no podem menjar”, segons la metgessa.

Ashton indica que, quan va deixar de menjar carn vermella, no va trobar-la a faltar més després de descobrir el salmó fumat amb formatge cremós, i reconeix que hagués tingut molt més èxit en la seva missió de menjar poc sucre si hagués tingut a mà algunes maduixes amb vinagre balsàmic quan la temptaven unes apetitoses galetes de pastisseria francesa.

“El procés de trobar nous aliments que et puguin agradar tant com els que estàs intentant evitar és divertit. Només cal centrar-se en les alternatives que siguin accessibles en el teu dia a dia”, afirma.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top