Diferents activitats per gaudir del lleure

No només de pantalles han de viure els joves avui en dia
Sergi Estapé
17 de febrer de 2022

Hi ha infinitat de possibilitats per gaudir del temps lliure i moltes opcions que no tenen res a veure amb les xarxes socials, els mitjans audiovisuals ni amb la digitalització. Tampoc es tracta d’evitar qualsevol relació amb les pantalles, però hi ha temps per a tot i existeixen un munt d’activitats que, possiblement, els joves no tenen en compte, moltes vegades, per manca d’informació. Per tot el territori català, per la comarca i a la ciutat, el ventall d’ofertes per passar bones estones és molt gran i, en aquest cas sí, buscar a través d’internet pot ser una bona solució.

Estar tot el dia

Les alternatives a estar tot el dia amb el telèfon mòbil, la tablet o mirant la televisió estan a l’abast de tothom, sempre que interessi. Com en tot, qui no vulgui sortir del cercle, no s’interessarà per altres opcions de lleure. En aquest cas proposem cinc possibles alternatives que es poden seguir per tal de variar una mica i de conèixer altres accions que es poden dur a terme i que també poden ser divertides.

1. Distreure’s en un “escape room”

  • Vortex Escape Room: www.vortexescape.com
  • Unreal Terrassa: www.unrealroomescape.es/terrassa
  • Odisea Escape Room: www.odiseaescape.com

Un escape room és un joc d’aventura on compta el físic i l’aptitud mental. Es tracta de tancar a un grup de jugadors en una habitació, on hauran de solucionar enigmes i trencaclosques de tota classe per a anar descobrint una història i aconseguir escapar abans que finalitzi el temps disponible que, habitualment és d’una hora. Cada sala pot estar ambientada en un escenari totalment diferent, com poden ser búnquers militars, la casa d’un assassí en sèrie, naus espacials, cases encantades i una inacabable llista de possibles històries. El Real Escape Game (REG) va crear-se l’any 2007, al Japó, i pel guionista i director d’anime i cinema, Takao Kato, de la companyia editorial Scrap Co. Ltd.​ Fora d’aquest país, els escape room es van establir a Singapur l’any 2011, on van gaudir d’una altíssima acceptació. La popularitat d’aquesta activitat ha anat augmentant i, fins i tot, s’han ideat alguns escape room a través de pàgines web. També n’hi ha que se celebren a l’exterior i altres que són per a infants.

2. La lectura, una pràctica a conservar

  • Misteris al tren 1. Robatori al Falcó Escocès: M.G. Leonard i Sam Sedgman
  • Harry Potter i el calze de foc: J.K. Rowling

Llegir continua sent una de les aficions més estimades per a les persones. La lectura suposa aprenentatge bàsic per als infants i els joves i els permet ampliar els coneixements, guanyar seguretat i confiança, despertar aficions i nous interessos, i viure experiències a través dels personatges dels contes o dels llibres. És molt rellevant aconseguir que els fills llegeixin de manera continuada i, sobretot, pel gust de llegir, no de forma obligada. Han d’adquirir aquest hàbit i, en això, mestres i familiars poden tenir una incidència molt important. Les noves tecnologies no són un enemic per a la lectura i, de fet, les pàgines web poden ser un complement per a les persones que tenen el desig de llegir i mantenir aquest aprenentatge.

3. Visites virtuals pels museus del món

  • The State Hermitage Museum: www.hermitagemuseum.org
  • MoMa: www.moma.org
  • Louvre: www.louvre.fr/es/visitas-virtuales
  • Museo del Prado: www.museodelprado.es

Visitar alguns dels museus dels més importants del món pot ser una tasca complicada perquè, és obvi, s’ha de viatjar a la ciutat on està ubicat. Tot i aquesta dificultat, que pot ser gran o petita, depenent de les possibilitats de cadascú, es pot pal·liar en part amb les visites virtuals que ofereixen alguns dels museus de més rellevància de tot el planeta. Molts d’ells s’han apuntat a aquesta possibilitat, cosa que permet que els joves puguin conèixer, d’una manera diferent, algunes de les obres d’art més destacades que estan exposades a museus com l’Hermitage de Sant Petersburg, el MoMa de Nova York, el museu del Louvre de París o el Museo del Prado de Madrid. Una bona experiència.

4. Teatre, dansa i altres mostres culturals

  • La Factoria Cultural: www.lafactcultural.ca
  • Teatre Principal: www.terrassaartsesceniques.cat
  • Teatre Alegria: www.terrassaartsesceniques.cat

No és cap secret dir que els infants i els joves tenen molt arrelats a les seves vides els mitjans audiovisuals, però també és aconsellable que consumeixen, en la mesura que sigui possible, una mica de cultura i si pot ser local, encara millor. Anar al teatre, gaudir d’un espectacle de dansa o un musical, poden ser bones alternatives al seu oci acostumat. A la ciutat hi ha una bona col·lecció de mostres culturals que la joventut ha de tenir en compte.

5.Aprendre a cuinar  de cara al futur

  • Receptes senzilles i saludables: www.cuina.cat
  • Cuina catalana i de tot el món: www.receptes.cat
  • Fàcils i pas a pas: www.llepadits.com
  • Cuina casolana: www.cuinateca.cat

La cuina està de moda i ho demostra la gran acceptació que tenen els programes dedicats a aquesta pràctica. Pot ser una bona idea pels joves, pensant de cara al futur, que aprenguin algunes tècniques. De moment, a casa seva ho tenen tot fet i pocs infants o adolescents s’atreveixen a enfrontar-se als fogons. El cas és que, informativament, aquest sector està farcit d’opcions per aprendre de receptes, trucs i altres activitats relacionades amb la cuina. Internet està ple de blogs i pàgines web on s’exposen mil i una receptes.

És recomanable començar amb receptes més bàsiques i assequibles i no voler, els primers dies, elaborar algun plat dels complicats. Aprendre a fer un sofregit, per exemple, o un brou, poden ser els primers passos pels joves que volen aprendre els secrets de la cuina. A més dels canals que es poden trobar per la xarxa, també hi ha diferents programes televisius, no només de concursos, sinó de cuiners que ens expliquen, pas a pas, les seves receptes. És el cas de cuiners com Marc Ribas, Karlos Arguiñano o de David de Jorge, conegut com a Robin Food.

També et pot interessar

Diari de Terrassa, el diari dels terrassencs.
Telèfon: 93 728 37 00

Redacció: ciutat@diarideterrassa.com

Publicitat: anuncis@diarideterrassa.com

Administració i subscripcions: administracio@diarideterrassa.com

Carrer Puig Novell,14, baixos. 08221 – Terrassa

Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

Amb el suport de: