Publicitat
Terrassa

Manifestació unitària pel clima

El centre de Sabadell serà demà divendres a la tarda l’epicentre del moviment Fridays For Future al Vallès Occidental. La iniciativa de Greta Thunberg, la nena sueca de 16 anys que lidera una mobilització d’estudiants davant l’emergència climàtica, ha arrelat a la comarca, on el moviment protagonitzarà demà una manifestació per reclamar que es parli de justícia climàtica.

El Vallès Occidental se suma així a les mobilitzacions convocades a Barcelona i a ciutats de tot el món, amb motiu de la Cimera sobre l’Acció Climàtica de l’ONU a Nova York, el dilluns 23 de setembre, on hi ha prevista l’assistència de la popular activista sueca. "L’emergència climàtica és innegable" i és, diu el manifest de la convocatòria, "conseqüència directa del nostre sistema extractivista i consumista, que prioritza el benefici econòmic a mantenir la vida".

A la plaça de les Dones del Tèxtil
Demà, els cinc moviments Fridays For Future a Terrassa, Sabadell, Sant Cugat, Cerdanyola i Barberà participaran a la mobilització munduial amb una manifestació que començarà a les 18 hores a la Plaça de les Dones del Tèxtil (antiga Plaça de l’Alcalde Marcet), a Sabadell, i acabarà a la Plaça Sant Roc, al davant de l’Ajuntament.

D’aquesta manera Fridays For Future Catalunya se suma a una setmana d’accions amb una manifestació unitària al Vallès Occidental. Fins ara, expliquen, els moviments vallesans han funcionat de manera autònoma i independent a la seva ciutat. Coincidint amb la Setmana del Clima, han decidit "unir forces en una única manifestació per reclamar mesures contundents i eficaces davant l’emergència climàtica actual", comenten des del moviment.

Fridays For Future reivindica al Vallès que les mesures per fer front a l’emergència climàtica vagin "acompanyades d’un canvi en la societat" i, diuen, "han de ser justes". La plataforma vallesana vol que "es comenci a parlar de justícia climàtica" i posa sobre la taula conceptes com decreixement, sobirania alimentària i sobirania energètica.

"Busquem salvaguardar el nostre futur, posat ara mateix en qüestió. Ja n’hi ha prou de pors electorals, de mesures a curt termini i d’enganys oportunistes. Exigim el dret a la vida: som la natura defensant-se a si mateixa", diu el moviment a la seva web emergenciaclimatica.net, on anuncia una gran manifestació a Barcelona divendres 27 de setembre, als Jardinets de Gràcia.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental també se sumarà aquests dies a l’agenda del moviment Friday For Future amb una campanya de sensibilització en l’àmbit vallesà en el marc de la #week for future.

Membres de la institució comarcal se sumaran a la manifestació convocada a Sabadell i donaran suport a les convocatòries de vaga mundial pel clima del dia 27 del setembre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top