Publicitat
Terrassa

Els banyistes de les piscines públiques creixen un 6%

Les quatre piscines municipals van registrar 116.729 banyistes aquesta passada temporada, el que representa un 6% més que durant l’any anterior. En aquesta ocasió, la gran diferència respecte de la temporada passada ha estat l’accés gratuït a la instal·lació de Vallparadís durant sis dies, coincidint amb onades de calor. La mesura va suposar un cost per l’administració local de 17.449,60 euros.

Un any més, les piscines públiques van batre rècord de banyistes. La xifra, que creix any rere any, s’ha situat aquesta passada temporada en 116.729 usuaris, un 6% més que durant el 2018, quan van ser 109.974 les persones que van fer ús d’aquests equipaments. La xifra inclou tant els usuaris de pagament com els que van poder accedir gratuïtament durant els episodis de calor intensa.

El regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, no considera que aquesta pujada sigui atribuïble a l’increment de banyistes els dies d’accés gratuït a Vallparadís. Creu que les dades van en consonància amb el que ve passant els últims anys, en què continuament va creixent el nombre d’usuaris. "No tothom se’n va ja de vacances al mateix temps i molta gent no surt de Terrassa. L’increment d’usuaris a les piscines creix cada any, igual que creix la població", resumeix el regidor.

No només Vallparadís, la més gran i més visitada, va notar més afluència a les seves instal·lacions. També les altres tres piscines de barri van registrar més banyistes. A Sant Llorenç es va passar de 12.445 banyistes el 2018 a 18 mil aquest estiu, en una temporada que va tenir 72 dies de bany, en comptes de 73 que va durar la de l’any passat.

A Les Arenes es van comptabilitzar 26.600 usuaris, quan un any abans havien estat 22.939. La Maurina continua sent l’equipament que menys afluència registra, però tot i això ha guanyat públic. Ha passat de 12.900 banyistes el 2018 a 14.200 aquest estiu.

Aquest any, la principal novetat de la temporada de bany ha estat l’accés gratuït al llac de Vallparadís durant els episodis d’onada de calor. La mesura ha suposat un cost a les arques municipals de 17.449,60 euros, que inclou el servei de reforç dels socorristes, del personal de l’empresa gestora, la neteja, la seguretat i la vigilància.

Sis dies de gratuïtat
El primer dia de gratuïtat es va desbordar el servei i hi va haver llargues cues per accedir-hi. A partir del segon dia, admet el regidor, es van prendre mesures per regular l’accés i la situació va millorar. A més, l’Ajuntament va ampliar l’aforament de la piscina: es va passar de 1.400 a 1.800 per donar cabuda a la demanda.

La piscina va ser gratuïta durant sis dies en tres períodes diferents. El primer cop va ser a finals de juny, coincidint amb la Festa Major. Van ser tres dies de gratuïtat per a tothom. El segon cop en què es va activar aquesta mateixa mesura va ser a finals de juliol, durant dos dies. Llavors, només els col·lectius considerats de risc van poder entrar sense pagar (majors de 65 anys, persones amb discapacitat i menors de 7 anys). La gratuïtat es va activar per últim cop el 9 d’agost. Tot i que no hi havia onada de calor, només risc de calor, l’Ajuntament va prendre aquesta mateixa decisió només per a col·lectius de risc. La mesura va afectar en aquella ocasió a la piscina de Vallparadís i a la de La Maurina.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top