Publicitat
Terrassa

Acusats de robar garrafes d’oli, bicis i cava en diversos trasters

Van assaltar diversos trasters d’un mateix edifici de Terrassa, van robar, entre altres coses, una bici, ampolles de cava, oli, jaquetes i cascos, van fugir i uns minuts després van vendre part del botí en botigues de segona mà. Els van enxampar i estan acusats d’un delicte continuat de robatori amb força a casa habitada. Un dels dos ja tenia experiència en aquests afers delictius.

El fiscal demana per al reincident una pena de cinc anys i sis mesos de presó i per al seu companyó, quatre anys i mig. El robatori va ser perpetrat entre les set del matí i la 1.45 de la tarda del 8 de setembre del 2016. Segons el fiscal, els dos acusats van accedir a l’aparcament comunitari del bloc de pisos.

Es van dirigir als trasters situats en la planta -1 de l’aparcament i van rebentar portes. Van usar una eina per a fer alçaprem i van propinar forts cops fins a forçar els panys.

Una vegada violentades les portes, van entrar en els habitacles. En un van robar tres jaquetes de motorista, dos cascos abatibles, una bicicleta, una serra circular, deu ampolles de cava, cinc garrafes de dos litres d’oli ecològic, les claus d’una moto i una caixa d’eines.

En un altre traster van sostreure dues bicis i una cadireta de nen. En altres dos, una càmera de fotos, una pantalla d’ordinador i dues maletes de color negre.

No van perdre molt de temps per a donar sortida a alguns dels efectes sostrets. Els lladres, a la 1.45 de la tarda del mateix dia, van acudir a un establiment i allà van vendre la bicicleta i la serra circular. Van obtenir 100 euros. A les quatre de la tarda del mateix dia es van presentar en un segon comerç, on van vendre dues jaquetes i un casc de motorista. Van rebre 35 euros a canvi dels objectes.

Per al Ministeri Fiscal, els processats són culpables d’un delicte continuat de robatori amb força a casa habitada, perquè l’aparcament on estaven els trasters constitueix "una unitat física" amb el bloc de cases, de manera que es podia accedir als domicilis a través d’una porta. Un dels sospitosos, de 39 anys, ja va ser condemnat al febrer del 2012 per un jutjat penal de Terrassa a dos anys i sis mesos de presó per un robatori amb força. I al febrer del 2013 va rebre una altra condemna, aquesta de l’Audiència Provincial de Barcelona, per idèntic delicte, però en grau de temptativa. La pena: nou mesos de presó. Aquell mateix mes de febrer un jutjat penal de Terrassa li va imposar dos anys de presó per un altre robatori amb força.

Responsabilitat civil
L’Audiència Provincial ha assenyalat el judici oral per a dimecres que ve. El Ministeri Públic sol·licita que els acusats indemnitzin, de manera conjunta, als propietaris dels trasters: hauran de pagar a un 790,49 euros pels desperfectes a la porta i 1.289,95 euros a un altre pels objectes sostrets; i 35 i 100 euros, respectivament, als establiments on els lladres van vendre els efectes.

Els Mossos d’Esquadra van recuperar el botí que havia acabat en aquests comerços. La resta, no.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top