Publicitat
Terrassa

El cartell de la Fira Modernista 2020 té aire esportiu en femení

Expectació per descobrir el cartell de la Fira Modernista 2020 que tindrà com eix temàtic l’esport. La nova imatge es va descobrir ahir a la seu de Cecot. El regidor de Turisme, Pep Forn, va ser l’encarregat de retirar el teixit de vellut que amagava la peça i en qüestió de segons es va poder admirar el contingut. El cartell, inspirat en l’època, lliga ciutadania, esport i patrimoni. Així, té com a protagonistes a dues dones; una d’elles sosté una raqueta de tenis i l’altra va en bicicleta; i un home que està jugant a hockey. Tanca la composició el perfil de l’edifici de l’antiga Societat General d’Electricitat (seu del restaurant Viena) ubicat a la cantonada del carrer de la Unió amb Joan Coromines. La imatge es corona a la part posterior amb uns ramells de flors, un motiu molt present en la decoració de finals del segle XIX i principis del XX.

El cartell és obra d’Anto Sanromà, CEO de Genèric-Disseny i Comunicació, i Belén Bach, directora d’Art de Genèric. Ambdós van manifestar que estaven molt contents de rebre l’encàrrec de dissenyar la imatge d’una fira que és molt apreciada i exitosa. Els autors van explicar que "s’han inspirat en el cartellisme de l’època fet Ramon Casas, Toulouse-Lautrec i Picasso, entre d’altres, que van irrompre donant més moviment i profunditat a la imatge personal i situant-la en primer pla".

El gènere
També van prendre nota de fotografies modernistes a l’Arxiu Tobella. I van considerar també que volien reivindicar la figura femenina i d’aquí que dues de les tres persones que hi ha al cartell són dones. En conjunt van definir que volien donar una imatge "visual, fresca i atractiva que convidi a visitar i participar de la fira". El cartell de la Fira Modernista 2020, que se celebrarà els dies 8,9 i 10 de maig, s’ha presentat amb molts mesos d’antelació perquè, habitualment, es feia el primer trimestre de l’any en curs, abans de les vacances de Setmana Santa. El regidor de Turisme, Pep Forn, va explicar el motiu. "Ho hem fet perquè era una petició de la comissió, entès que d’aquesta manera hi ha molt més temps per fer-ne la difusió, tant a dins de la ciutat com a fora d’ella, en fires nacionals i internacionals".

Forn va afegir la raó de per què l’acte es feia a la Cecot del carrer de Sant Pau. En aquest sentit va anunciar que aquest edifici, Antic Magatzem Pasqual Sala, acollirà una exposició sobre la vida quotidiana al Modernisme que impulsa la Diputació de Barcelona.

Més participació
A banda de les dues novetats, va destacar que la nova fira tindrà una participació més nombrosa, donat que s’afegeixen els clubs i entitats esportives pel fil conductor d’aquesta. Abans de passar la paraula, va evocar que "amb la revolució industrial floreix el modernisme i també l’esport, que va començar a ser reglat i organitzar competicions". En aquest context va fer notar que cada ciutat i la seva indústria tenen un esport de lligam i aquí va ser la disciplina del hockey perquè pel tèxtil i la llana hi havia molt intercanvi amb Gran Bretanya, Índia i Pakistan.

Representants esportius, presents ahir, es van mostrar satisfets per la temàtica escollida. "Ens fa il·lusió que l’esport, que és un signe d’identitat de la ciutat sigui l’element de la fira modernista. El primer club de hockey es va fundar l’any 1910, pràcticament al llindar Modernisme, però ens sentim integrats totalment", va dir Francesc Ventalló, president del Hockey Terrassa, que integra els quatre clubs d’aquest esport a la ciutat.

Per la seva banda, Marta Lladó, tècnica i usuària del Club Bitter de la bicicleta, que va venir vestida d’època (va ser l’única), es va mostrar complaguda perquè la bicicleta estigui present al cartell i sobretot perquè dues de les tres figures representades tenen mirada femenina.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top