Publicitat
Terrassa

Un lladre assalta el bar El Cultural a puntades de peu i acaba detingut

Encara es veien en el vidre les petjades del calçat del lladre, perquè així, a puntades de peu, va forçar ahir la porta del popular bar restaurant El Cultural, a la Rambla d’Ègara. Va arrencar el calaix amb la recaptació i va marxar, però es va aturar a uns metres per a obrir el dipòsit metàl·lic. I el van enxampar en plena feina uns policies locals.

El rude assalt va ser perpetrat a les 3.30 de la matinada en l’establiment situat en les instal·lacions del Centre Cultural. A aquesta hora es va activar l’alarma. Un intrús havia penetrat en el local, a les braves, amb un procediment poc sofisticat: a cops de peu, a balquena.

Va trencar així la porta de vidre principal i es va endinsar en la cafeteria. Va tirar dels cables per a arrencar d’arrel el calaix de les monedes i els bitllets, i en la inèrcia va tirar l’ordinador de la registradora, que quedà penjant.

Va deixar l’ordinador malparat i uns papers disseminats pel terra. Va sortir per on havia entrat. Amb el seu botí, el calaix, sota el braç, va fugir. Una vegada al carrer, se suposa va girar cap a la dreta, va passar davant de l’edifici dels antics jutjats i va travessar la plaça de Ricard Camí.

Tenia pressa per conèixer el contingut del calaix, que portava dins la recaptació de la jornada del diumenge i un fons de caixa per a afrontar les primeres hores de la d’ahir dilluns. Desitjós d’obrir-lo com més aviat millor, no va caminar molts metres. Es va ocupar a fons, i a cops, per a vèncer la resistència del dipòsit. Queien monedes rodant pel paviment.

Un veí va telefonar a la Policia Municipal a les 4.30 de la matinada: informava que un individu assestava cops a una caixa metàl·lica entre els carrers de Montserrat i del Notari Badia. Hi van acudir dues dotacions policials. En arribar, el sospitós va intentar dissimular i desfer-se de la caixa, però el seu intent no va colar.

Un altre robatori
Els agents el van identificar i van realitzar gestions. I van saber, pels Mossos d’Esquadra, del robatori al bar del Centre Cultural. El tipus va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força. Els Mossos d’Esquadra investiguen la seva presumpta relació amb un altre robatori a Segle XX perpetrat també ahir.

Ahir, el propietari d’El Cultural va haver de fer un arranjament precari a la porta a l’espera de la substitució definitiva. Van arribar agents de la policia científica per recollir proves, petjades i ditades. El Cultural no va poder obrir les seves portes en tot el dia. Ho farà avui.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top