Publicitat
Terrassa

Acusen dos lladres de sustreure diners en caixers automàtics

El mètode s’anomena "llaç libanès" i consisteix a col·locar una safata en la ranura d’extracció de diners dels caixers automàtics, de manera que els bitllets no surten. Queden dipositats en aquesta safata, el contingut de la qual recullen després els mateixos delinqüents que l’han instal·lat. Dos sospitosos van ser detinguts la setmana passada a Barberà del Vallès per usar aquest procediment delictiu. Havien actuat també a Terrassa.

A les nou de la nit del dimarts passat, un ciutadà va requerir a una patrulla de la Policia Local de Barberà. Va explicar als agents que havia intentat treure diners d’una entitat bancària i el caixer no li ho havia dispensat. La policia va organitzar immediatament un dispositiu de vigilància i espera. Una hora i mitja després, l’operatiu va donar els fruits esperats.

A les 10.30 de la nit, dos tipus es van acostar al caixer automàtic. Van mirar als voltants i, quan van creure lliure el camí, van manipular la safata i la van extreure. S’anaven a emportar els diners recaptats, però no van aconseguir fugir.

Uns agents els van caçar in fraganti al carrer de Nemesi Valls, segons l’Ajuntament d’aquesta localitat del Vallès Occidental. Han estat considerats presumptes autors de robatoris i estafes. Feia dies que la Policia Local de Barberà del Vallès rebia denúncies sobre aquest tema. En l’últim mes, el cos local havia sabut de diversos casos de ciutadans que asseguraven haver acudit a caixers a treure diners i no l’havien obtingut.

Càmeres
Uns agents van contactar amb les entitats bancàries propietàries dels caixers afectats. Van visionar imatges de càmeres de seguretat i van confirmar les manipulacions realitzades per delinqüents especialitzats. Van corroborar aquests delictes amb el mètode del "llaç libanès". Els lladres instal·len safates en el dispensador de bitllets i els diners de les operacions d’extracció es queda allà. Després, passades unes hores, els delinqüents tornen al caixer i treuen la safata. I, per descomptat, els diners.

Els dos detinguts van ser traslladats a la comissaria per a la instrucció de diligències. Van passar a la disposició dels Mossos d’Esquadra. Els investigadors d’aquest cos van determinar que els detinguts actuaven en poblacions de tota Catalunya i els atribueixen vint-i-dos fets delictius. Alguns d’ells van ser comesos a Terrassa, segons indiquen fonts dels mossos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top