Publicitat
Terrassa

La meitat de la plantilla municipal treballarà des de casa

L’Ajuntament de Terrassa ha decidit reduir al màxim el nombre de treballadors municipals que s’han de desplaçar als seus llocs de feina, tal com marca el reial decret aprovat diumenge on es va declarar l’estat d’alarma a tot el territori espanyol. La previsió del Consistori és que en els pròxims dies al voltant del 50% dels empleats municipals treballi des de casa. La plantilla de la corporació local ascendeix a 2.300 treballadors, que arriben a ser 3.000, aproximadament, comptant també el personal de les empreses públiques.

Tothom qui pugui treballar des de casa, ho farà. Seguint l’establert pel Govern Central i l’autonòmic, l’Ajuntament ha decidit explotar al màxim les eines telemàtiques de què disposa per facilitar el treball des de casa als seus empleats. Ahir, dilluns, eren uns 400 el que ja disposaven dels equips i connexions necessàries per poder desenvolupar la seva feina des del seu domicili, però la directora de l’àrea de Serveis Generals, Montserrat Martínez Soler, explica que seran molts més: "En els pròxims dies, preveiem que el 50% dels 3.000 treballadors municipals estigui treballant des de casa". En aquells departaments que fan tasques de caràcter administratiu, de planificació, gestió pressupostària o contractació, entre d’altres, la xifra de teletreball serà pràcticament del 100%.

Hi ha un gruix important de treballadors, tot i que no és el més nombrós, que fa tasques més de carrer, com els inspectors, o que no permeten el teletreball, com els conserges dels equipaments que romanen tancats o el personal que controla la zona blava, ara suprimida. Aquests treballadors també hi són a casa, però se’ls considera "recursos disponibles", és a dir, que "han d’estar localitzables i a disposició de l’Ajuntament" per si se’ls requereix per a alguna altra tasca.

Es mantenen els drets laborals
Alguns altres treballadors s’han acollit a les mesures de conciliació durant els pròxims 15 dies que en un principi duraran les mesures de restricció de la mobilitat. També n’hi ha d’altres que tampoc ahir van incorporar-se al seu lloc de feina i que no ho faran en les pròximes setmanes: es tracta de les dones embarassades i les persones que tenen patologies associades i que, per tant, són considerades més vulnerables enfront del coronavirus. Totes elles, ja sigui les que teletreballen, les que estan disponibles, les que s’han acollit a la conciliació i el personal de risc, tenen garantits els seus drets econòmics. "Totes aquestes hores són retribuïdes", subratllen des de Serveis Generals.

En paral·lel, s’ha reforçat el personal que treballa al 010 i s’ha ampliat l’horari per donar resposta a les consultes pel coronavirus.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top