Publicitat
Terrassa

La xifra d’ingressats s’estabilitza i baixen els pacients a l’ UCI

Als hospital de Terrassa, la xifra de pacients infectats de Covid-19 atesos s’estabilitza. Amb l’arribada del mes de novembre, els centres hospitalaris van superar per primera vegada en aquesta segona onada el llindar dels dos-cents pacients ingressats, un volum de malalts que s’ha mantingut estable els darrers 9 dies. Al recompte oficial d’ahir, 9 de novembre, la xifra continuava en els 201 pacients atesos tant en planta hospitalària com a les unitats de cures intensives.

La dada correspon als pacients atesos a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa i a l’Hospital de Terrassa, persones residents a la ciutat i també procedents dels municipis veïns.

Ahir, al Consorci Sanitari de Terrassa atenien 74 pacients amb Covid-19 en planta i tres a l’Hospital de Sant Llàtzer. A l’UCI hi havia ahir 11 persones en estat crític, dues menys que divendres.

Pel que fa a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, la xifra de pacients en planta va augmentar ahir dels 97 comptabilitzats divendres als 101 ahir. En el mateix centre, els ingressos a l’UCI van baixar: 6 pacients ahir dilluns, davant dels 8 de divendres passat, i 6 en l’àrea de semiintensius, els mateixos que la setmana passada.

En aquest moment, les UCI de Terrassa atenen un total de 21 pacients amb Covid en situació crítica o semicrítica. És la xifra més baixa de les darreres setmanes, en què s’havia arribat als 25, 26 i 27 pacients a les unitats de cures intensives.

La consellera Alba Vergés va dir ahir que s’espera que a finals d’aquesta setmana s’arribi al pic assistencial de casos positius de Covid-19, de manera que Salut preveu que les dades d’ingressos en planta i en UCI comencin a desaccelerar com ja fa dies que ho fan l’Rt i el risc de rebrot.

Mentrestant, ahir a Catalunya hi havien 2.793 persones malaltes ingressades als hospitals, públics i privats, de les quals 578 en unitats de cures intensives, el que suposa el 60% dels llits d’UCI, segons xifres facilitades per la consellera.

Límit d’aforament al culte
En aquest context de tensió assistencial als hospitals, ahir la imatge de la cerimònia de beatificació de Joan Rigol Diggle a la Sagrada Família de Barcelona va aixecar dures crítiques, especialment entre el sector cultural, tancat a Catalunya, que denunciava que s’autoritzin concentracions elevades als centres de culte i no a cinemes, teatres o sales de concerts, tot i respectar també els límits d’aforament.

El Departament de Salut va reaccionar proposant limitar l’aforament dels centres de culte a cent persones per evitar aglomeracions. La restricció no limitarà la llibertat de culte, diuen, ja que no prohibiria les celebracions religioses, però sí que restringiria les seves audiències, tal com possibilita el Reial Decret de l’Estat d’Alarma.w

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top