Publicitat
Terrassa

Cs reclama reconeixement i millores per al personal del SAD

El regidor del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa David Aguinaga ha presentat aquesta setmana una proposta perquè "l’Ajuntament reconegui socialment i laboralment la important labor que estan realitzant els treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) durant la pandèmia de la Covid-19". La iniciativa, que se sotmetrà a votació en el ple municipal d’aquest mes, pretén "no ser només una mera declaració d’intencions", assegura Aguinaga, sinó que "s’insti a la Generalitat a fer extensiu al conjunt d’aquest col·lectiu totes les gratificacions extraordinàries de fiscalitat que vol aplicar als treballadors de les residències".

L’edil explica que "la proposta també preveu que el Consistori reforci en els pròxims pressupostos totes les ajudes possibles perquè aquest servei pugui continuar desenvolupant-se amb tota normalitat sense cap mena de limitacions". En aquest sentit, el regidor ha recordat "el gran esforç que aquest sector realitzat per a prestar una atenció essencial a persones especialment vulnerables amb les restriccions de mobilitat i l’exigència de mesures especials d’higiene i seguretat en el context de l’actual crisi sanitària".

Risc laboral i precarietat
Finalment, Aguinaga assenyala que el personal del SAD històricament "ha protagonitzat situacions d’alt risc laboral i de precarietat", per la qual cosa la iniciativa impulsada per Ciutadans planteja que l’Ajuntament vetlli des de les seves competències i en coordinació amb la Generalitat "per reforçar la supervisió i el control de la qualitat del SAD, així com per garantir el compliment de la normativa de salut laboral, la formació i els drets laborals d’aquest col·lectiu". Segons l’edil de la formació taronja, "és un sector que mereix un reconeixement social i necessita amb urgència alleugerir les condicions precàries en les quals moltes vegades treballen".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top