Publicitat
Terrassa

Els llums ja anuncien el Nadal més difícil

Eren les cinc i vint-i-tres minuts de la tarda quan, de sobte, al Raval de Montserrat, es van encendre les llums de l’arbre i la decoració de Nadal. Els ciutadans que estaven al Raval en aquell moment, en bona part famílies amb nens petits, alguns sense saber que l’encesa estava programada per aleshores, van esclatar en aplaudiments. De cop i volta, l’ambient nadalenc havia arribat a Terrassa. Però tristament aquest no pot ser un Nadal com els altres. Només calia veure allò que l’Ajuntament ha instal·lat al costat de l’arbre, a la cantonada del Raval amb el carrer Cremat. Una carcassa “en memòria de les víctimes de la Covid-19”, per la qual poden dipositar espelmes.

La primera espelma la va posar l’alcalde Jordi Ballart, seguit pels regidors Isaac Albert, Jennifer Ramírez, Alfredo Vega, Isabel Martínez i Meritxell Lluís. “En aquest any tan difícil i complicat, hem volgut que hi hagués un espai de record a les víctimes de la Covid, un element simbòlic que sigui un homenatge a les persones que ens han deixat durant aquests mesos víctimes de la pandèmia”, va explicar tot seguit Ballarts als mitjans informatius.

L’Ajuntament ha incrementat aquest any la decoració nadalenca, ampliant-la a alguns barris, i fent que hi hagi un arbre a cada districte. “Volem que també serveixi d’ajut al comerç de proximitat”. L’alcalde recomana als terrassencs “anar a comprar a les botigues de costat de casa, al comerç de proximitat, que compleix amb totes les mesures de seguretat i prevenció per la Covid. Penso que és la millor mesura que ara mateix podem fer pel bé de l’economia i de la ciutat”.

Els Reis, pendents del Procicat
Pel que fa a la celebració dels actes més emblemàtics del cicle nadalenc, Ballart va dir que encara està pendent de l’aprovació del pla específic del Procicat, que s’ha endarrerit i segurament es farà públic la setmana vinent. “És segur que els Reis d’Orient també vindran a Terrassa- Amb el Social hem estat treballant diferents possibilitats per acollir-los, en funció de les indicacions que estableixi el Procicat, i esperem poder-les explicar aviat.”

D’altra banda, la gent que ahir a la tarda passejava pel centre només tenia elogis per la decoració i els elements nadalencs d’aquest any. “L’arbre el trobo molt maco. M’agrada. I també em sembla bé el memorial per les víctimes de la Covid”, assenyalava Daniel Sanz. “S’ha d’intentar mantenir la ‘normalitat’ entre cometes, continuar vivint amb la família i fent les coses de sempre, però amb precaucions i sense oblidar el que està passant.”

“És molt ‘xulo'” coincidien Oriol Amoròs i el seu fill, que es diu com ell, davant de l’arbre. “I el lloc on l’han posat és molt adequat.” Maria Peig i Elisabet Planes també el trobaven “molt maco, ens agrada”. Venien de veure el pessebre de la Plaça Vella, “que és tradicional, però també està molt bé. I en un millor lloc. Al Raval, a vegades s’ajuntava massa gent davant del pessebre i molestava el pas dels vianants”.

Jana Latre, que se’l mirava des de la “primera fila” a la Plaça Vella, també va opinar que “aquí està millor. Perquè és un espai més obert, permet veure’l millor i de totes bandes. Crec que està molt bé”. Del mateix parer era Eva Tosep, i també pels seus fills, Eloi i Gael, que amb un accent inequívocament valencià va expressar la seva admiració quan de sobte es va encendre el llum interior de la cova, que reprodueix les formes d’una caseta romana, situada en un Israel en runes. Al seu costat, un grup de socis de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, que dirigits pel seu president, Santi Pascual Talens, ha dissenyat i construït el Pessebre Oficial de la Ciutat, feien la xerrada, molt animats, i manifestaven la seva satisfacció per tal com havia quedat. El nou emplaçament, amb l’acompanyament dels altres llums nadalenque sde la plaça (als fanals, als arbres) els semblava “magnífic”.

Canvi de lloc de les fires
La situació sanitària ha modificat lògicament totes les activitats relacionades amb el Nadal. La tradicional Fira de Santa Llúcia variarà de lloc i és reubica al Passeig del Comte d’Ègara, deixant la Plaça Vella. També es muda la Fira d’Hivern de venda de bijuteria i complements personal i per la llar. Aquesta fira se’n va de la Rambla a la plaça del Progrés i comptarà amb 11 de les 30 parades habituals. L’obertura de les dues fires té un calendari diferent. La de Santa Llúcia s’inaugurarà el 4 de desembre i es podrà visitar fins al 21 de desembre. La d’hivern s’obrirà el 18 de desembre i estarà fins a Reis. També hi haurà canvis a algunes de les activitats que es feien fora del Centre històric i que eren tot un clàssic de Nadal.

A Ca N’Aurell, l’espectacle d’animació infantil de caga Tió amb Miqui Giménez es trasllada al pati de l’Escola Isaac Peral. La campanya de cada any oferia el Saló Juguem al Recinte Firal del Passeig del Vint-i-dos de Juliol. Aquest esdeveniment no es farà aquest any per les mesures restrictives de la Covid-19 i s’ha reconvertit en un cicle d’espectacles infantils al carrer que viatjaran per les places dels barris els dies 28. 29, 30 i 31 de desembre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top