Publicitat
Terrassa

El Consistori la balla a plaça

Exhibició de la cultura popular als actes centrals de la Festa Major a la Placa Vella

L'alcalde i els regidors, amb l'Esbart Dansaire, participant al Ball de Plaça / Nebridi Aróztegui
Publicitat

El matí de diumenge és el dia gran de la festa, que aquest matí ha desplegat un Ball de Plaça divertit, emotiu i sota un sol de justícia. S’han vist espectadors asseguts, mantenint les distàncies de seguretat, parelles ben avingudes a la pista de ball i capgrossos replicats, marcant el pas i reben l’escalf de la ciutadania.

La jornada ha començat amb l’Ofici Solemne a la Catedral del San Esperit, amb un Consistori en ple a les primeres files, mudat per l’ocasió i alguns amb mirades reflexives, escalfant mentalment a la banda per a no fallar a plaça. El penó de la ciutat el portava aquest any el Club de Tenis Terrassa.

FOTOS: Seguici d’autoritats i ofici solemne de Festa Major

Minuts després de les 11 hores, Minyons i Castellers han aixecat dos pilars que han estat rebuts amb aplaudiments per part del públic. Les colles han donat el tret de sortida del Ball de Plaça i de l’exhibició dels grups de cultura popular.

De seguida ha quedat clar que els regidors, pel que fa a la música, capten el compàs. L’habilitat en la coreografia, però, anava per parelles. L’acompanyament de l’Esbart Egarenc ha donat harmonia i equilibri a la posada en escena. Com és tradició, el públic ha rebut el ball dels polítics amb aplaudiments i xiulets a parts iguals.

Durant l’exhibició de Festa Major, dues parelles han cridat l’atenció en el Ball de la Cercavila, “La Tereseta”, quan els Nans conviden als regidors a ballar. En la col·locació en rotllana dels regidors, cadascú al costat d’un Nan, l’alcalde Jordi Ballart ha dansat de la mà del soci republicà Carles Caballero. A pocs metres, la regidora de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, ha ballat amb el capgròs de la seva parella, l’exconseller Josep Rull.

FOTOS: Ball de Plaça de la Festa Major de Terrassa

Rull era a primera fila amb la família. Uns dies després de sortir de Lledoners, el polític egarenc no ha volgut perdre’s els actes centrals de la Festa Major. En un moment de la festa, el dirigent independentista ha posat davant les càmeres amb la família i el seu capgròs.

A la Plaça Vella, la cultura popular ha desplegat una exhibició festiva. Els Trabucaires, el Drac de Terrassa, els Bastoners i els Gegants han tornat a ballar, en una Plaça Vella amb controls d’accés i perimetrada.

La gala l’ha tancat l’Àliga de Terrassa, amb una salutació protocol·lària que enguany ha estat dedicada al tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Jaume Girona, un dels artífexs de la Festa Major 2021. Emocionat, Girona ha rebut com a obsequi el ram d’una de les gegantes de Terrassa.

Publicitat
El Consistori la balla a plaça
To Top