Terrassa

El Raval es converteix en una perruqueria solidària

Els primers participants en l’activitat / Alberto Tallón

Un pallasso passava xiulant i uns dinosaures bramaven davant el desconcert d’un parell de gossos que bordaven, porucs, i Toni, un dels impulsors de les campanyes, ànima de PolicíasXValientes, abraçava a Gisela, nena de 12 anys a la qual van diagnosticar leucèmia amb 6. Això d’aquesta tarda ha estat per a Gisela, per a Ingrid, per a molts nens i nenes, per a Noelia, una dona, estilista que cada any, com avui han fet 25 companyes seves, participava en la rapada massiva amb què la Policia Municipal de Terrassa contribueix cada any a la recaptació de fons per a la recerca del càncer infantil. Per 5 euros, cabell tallat i donatiu per a una bona causa.

Rapada solidària contra el càncer infantil

Avui ha estat al Raval de Montserrat, que ha esdevingut una mena de perruqueria a l’aire lliure, com en altres edicions d’aquest esdeveniment ho van ser la Plaça Vella o el recinte firal, que va acollir aquella aposta de batre el rècord Guinness en el 2018; i es va batre, amb 387 caps lliures de pèl per l’acció d’estilistes tan solidàries com els “clients”, com tots els que es van acostar a aquells llocs i s’han acostat aquesta tarda al Raval de Montserrat.

Publicitat

Agents de la Policia Municipal han participat activament en la iniciativa / Alberto Tallón

“És un petit gra de sorra”, diu Elena López, perruquera, treballadora de Nuk’s, un centre d’imatge del Roc Blanc que ha aprofitat aquest dilluns per al seu gra de sorra. Gemma Carbó, la propietària, encara recorda les llàgrimes que li brollaven, a ella i a companyes, el primer any, quan la gent es rapava al zero en solidaritat amb els malalts que perden el cabell amb els tractaments contra el càncer. “Posa’t al seu cap”, es diu la iniciativa. Avui ja no era necessari rapar-se al zero, ni a l’u. Es podrien fer fins i tot trenes, o donar cabellera per a perruques.

Allà hi ha l’Ingrid i la seva família, que han creat uns ninots, els Leuco’s, en forma de fermalls o clauers, i els venen, i han recaptat milers d’euros. Allí estan Gisela i la seva família. Allí estaran, en principi, fins a les 21.30, quan acabarà una edició més, la quarta, de “Posa’t al seu cap”. En uns dies se sabrà quants diners s’han recaptat en aquesta ocasió. En la suma de les anteriors, la Policia Municipal de Terrassa ha recaptat , entre rapades massives i venda de productes, com els calendaris, uns 300.000 euros. El seu destí: l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, per a la recerca del càncer infantil.

Publicitat
To Top