Publicitat
Terrassa

La cultura popular tria el blanc i negre per al seu calendari de 2022

Les fotos mostren els assajos de les colles i escullen per lema el “Camí cap a la normalitat”

Aniol Galí, Rosa Boladeras i el fotògraf Lluís Clotet, aquest matí a la presentació del calendari/ Nebridi Aróztegui

La Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa estrena calendari. La desena entrega, corresponent a l’exercici 2022, té com a novetats que tria el blanc i negre per a les fotografies interiors, que aquesta edició substitueixen les tradicionals activitats a plaça pels assajos de les colles. Tota una al·legoria que vol “remarcar el que ha estat aquest any de cultura popular”, ha comentat el fotògraf Lluís Clotet, autor de les imatges. “Entre la no actuació de 2020 i l’esperada normalitat de 2022, crèiem que era el moment de mostrar els assajos i prescindir del color. I el cert és que en blanc i negre guanyen molt”.

El calendari de 2022 mostra el “backstage” dels grups de foc, dels sardanistes, del bestiari i els pessebristes, entre d’altres. Un recull d’instants que recuperen el color a la portada i la contraportada, com una mostra de la voluntat col·lectiva de la cultura popular de deixar enrere les restriccions. De fet, el lema del Calendari de la Coordinadora per 2022 és “Camí cap a la normalitat”.

“Aquesta tarda i demà matí el calendari ja estarà a les llibreries”, ha anunciat Aniol Galí, president de la coordinadora. Es podrà trobar a les entitats i a un grapat de llibreries, entre les quals lAtenea, La Cinta i la llibreria Sant Jordi. El preu de venda és de 10 euros (5 euros per als membres de les entitats).

El calendari incorpora, com cada any, les dates de les diades de totes les colles. Les il·lustracions són, per segon any, dibuixos d’Anna Clariana.

“Hem d’agrair aquest projecte que ja és una tradició”, ha comentat la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, que ha acompanyat a Aniol Galí i a Lluís Clotet a la presentació oficial del calendari. “Torna a incloure fotos amb estil propi i un lema cap a la normalitat que esperem no acabi sent un camí cap a Ítaca”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top