Publicitat
Vistas del Hospital de Terrassa
Terrassa

La Generalitat obrirà la planta 4 de l’Hospital de Terrassa

Els pressupostos de 2022 invertiran l’any vinent 5,8 milions d’euros en la millora d’equipaments i en la reivindicada ampliació de llits

L’Hospital de Terrassa rebrà l’any vinent una injecció històrica en inversions que permetrà incrementar la seva oferta de llits i millorar els equipaments hospitalaris i de l’atenció primària / nebridi aróztegui

L’Hospital de Terrassa rebrà el paquet més gran de les inversions de la Generalitat a Terrassa l’any 2022. 5,8 milions d’euros que permetran modernitzar el centre sanitari i ampliar la seva oferta de llits, amb la reivindicada obertura de la planta 4.

El conseller d’Economia i Hisenda Jaume Giró va explicar ahir els pressupostos autonòmics a la ciutat. Ho va fer al MNACTEC, envoltat d’empresaris i polítics. El pressupost superarà els 42 mil milions per a tot el hòlding autonòmic, amb unes inversions de 147,6 milions d’euros per al Vallès Occidental i 11 milions que es destinaran a la ciutat de Terrassa.

El conseller d’Economia i Hisenda Jaume Giró va presentar ahir a Terrassa els comptes autonòmics

Pel que fa al Consorci Sanitari, l’administració autonòmica invertirà el pròxim any 1,3 milions d’euros en les obres necessàries per a la posada en marxa de la planta 4, tancada a l’hospitalització des de fa dècades.

Es procedirà al seu condicionament com a planta per a malalties infeccioses, destinada a medicina interna i equipada per acollir pacients amb Covid o altres patologies que puguin requerir aïllaments individuals. Disposarà de 30 llits. Les obres permetran renovar també el hall i l’àrea administrativa.

L’obertura de la planta 4 ampliarà l’oferta de l’Hospital de Terrassa en un moment clau, coincidint amb la creació del nou CAP de Can Roca, que gestionarà el Consorci Sanitari de Terrassa. El centre obrirà portes a la primavera amb una població de referència de 23 mil persones.

11 milions d’euros destinarà La Generalitat a inversions a Terrassa durant l’exercici 2022

El nou centre d’atenció primària de Can Roca entrarà en servei l’any vinent i la Generalitat reserva als pressupostos de 2022 una partida de poc més de 400 mil euros per a la seva obertura.
El pressupost autonòmic destina tres partides més a l’obertura de la planta 4 de l’hospital. Una de mig milió d’euros per a l’equipament de maquinària, una de 250 mil euros per al mobiliari i una darrera de 150 mil per als equips de processament de dades.

L’exercici 2022 també es destinaran 900 mil euros a l’ampliació del servei de Radioteràpia, amb la creació d’un quart búnquer, i mig milió més per a l’adquisició d’equips de processament de dades per aquesta mateixa unitat.

A banda, diverses partides per un valor global de 2,7 milions permetran reposar equipaments tant a l’Hospital de Terrassa com als centres d’assistència primària gestionats pel Consorci Sanitari.

El parc de Bombers

Una altra de les inversions rellevants del pressupost és la reivindicada reforma i ampliació del Parc de Bombers de Terrassa. Fa anys que la ciutat reclama l’actualització d’unes instal·lacions obsoletes i ara la Generalitat obre un calendari de tres anys pressupostaris en què destinarà més de 4 milions a la modernització del parc.

De moment, el 2022 hi ha dues primeres partides econòmiques que sumen més de 400 mil euros, el 2023 la inversió superarà els 2,7 milions i el 2024 fregarà els 1,3 milions.

L’esperada reforma i ampliació del Parc de Bombers ja té assignació en pressupostos / alberto tallón

Pel que fa a la política d’habitatges, la Generalitat contempla una inversió superior al milió d’euros per a edificar 37 habitatges de promoció pública al Vapor Cortès, concretament al carrer de Pi i Margall.

4,2 milions invertirà l’administració autonòmica els 3 anys vinents en la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Terrassa

Les obres d’ampliació de la C-58 continuaran l’any vinent, amb actuacions a les fases 1 (direcció Barcelona) i 3 (direcció Terrassa), per valor de més d’un milió d’euros.
També en l’àmbit de les infraestructures, els pressupostos finançaran obres d’arquitectura i instal·lacions del perllongament de la línia de FGC a Terrassa.

Amb partides més econòmiques hi figuren també obres de reparació dels tancaments exteriors del Vapor Ros, 600 mil euros per a l’endegament de la riera del Palau i del torrent de Vallparadís i 130 mil euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Els pressupostos de la Generalitat van ser aprovats pel Consell Executiu el dia 9 de novembre i es troben en tràmit d’esmenes. El conseller Jaume Giró va anunciar ahir que els comptes autonòmics, que finalment tiren endavant amb l’aval dels Comuns, després de la negativa de la CUP a donar-hi suport, aniran el 23 de desembre al Parlament de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.

El conseller Giró nega que la rebaixa de l’IRPF penalitzi les rendes més altes

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) va acollir ahir la presentació del pressupost de la Generalitat per a 2022 a la vegueria de Barcelona. El conseller tancava a Terrassa el seu recorregut pel territori català per explicar els comptes autonòmics i va aprofitar per deixar clar que la rebaixa de l’IRPF anunciada dijous no penalitzarà les nòmines més altes. “Vull aclarir que no suposarà cap increment per a les rendes més altes”, va dir. “El que volem és restablir la justícia que es va carregar el Tribunal Constitucional anul·lant la rebaixa a les rendes baixes”. Giró va explicar que per evitar aquest greuge caldrà “un retoc a les rendes mitjanes, perquè (la mesura) sigui neutra per a les rendes altes”.

Amb els agents econòmics i polítics

A la presentació del pressupost autonòmic van assistir ahir l’exconseller d’Interior, l’egarenc Miquel Sàmper; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Antoni Morral; el president de la patronal Cecot, Antoni Abad; el delegat territorial de Pimec al Vallès Occidental, Miquel Martínez; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, i representants empresarials i polítics de la comarca, entre ells el president del grup municipal socialista a Terrassa, Alfredo Vega. Morral va recordar que la vegueria de Barcelona “és un territori molt dinàmic econòmicament i socialment” i va recordar que “amb l’aprovació política del pressupost no hi ha prou. Cal la complicitat social, dels agents econòmics i la cooperació de les administracions al territori”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La Generalitat obrirà la planta 4 de l’Hospital de Terrassa
To Top