Publicitat
Terrassa

Les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus per Covid-19 decauen a partir de dilluns

La Comissió de Salut Pública acorda que les proves se centrin en persones vulnerables i sanitaris

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dimarts eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de Covid-19 a partir de dilluns vinent, així com dels contactes estrets. El canvi respon als “alts nivells d’immunitat” per la vacunació i s’engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la “fase aguda”. Una estratègia que s’aplicarà “sempre que els indicadors d’utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix”.

Els nous protocols s’adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de Covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Pel que fa a l’eliminació de les quarantenes, la Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l’ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables.

En aquest sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d’aïllament i control.

Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les quarantenes de positius asimptomàtics i lleus per Covid-19 decauen a partir de dilluns
To Top