Publicitat
Terrassa

Recórrer Terrassa “de tapa en tapa”

Un total de 25 establiments de Terrassa i un de Viladecavalls participen en aquesta dotzena edició. Un quinto i una tapa per 3,5 euros.

Les mandonguilles casolanes del restaurant El Refugi van captivar els assistents a la presentació / ALBERTO TALLÓN

Anar de tapes és un costum estrictament mediterrani. També estrictament del nord d’Espanya. De fet, és un costum arrelat arreu. Entre divendres i el dia 12 de juny, Terrassa acollirà la dotzena edició d’un “de tapa en tapa” que enguany no tindrà premis. “El nostre gran premi és poder sortir al carrer i gaudir de la nostra gastronomia després de dos anys de pandèmia”, ha explicat Xavi Gómez, president del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca. Un total de 26 bars i restaurants (un d’ells de Viladecavalls i la resta de Terrassa) formen part enguany d’aquesta ruta gastronòmica que durarà 24 dies. La presentació s’ha dut a terme aquest dijous a la tarda al pati de la Casa Museu Alegre de Sagrera.

Els amants de la gastronomia en general i de les tapes en particular podran sortir al carrer i posar a prova l’enginy i la capacitat d’innovació dels hostalers de la ciutat. Hi haurà tapes per a tothom. El Bar Restaurant El Social de la Font Vella, per exemple, oferirà a aquells que els agradi experimentar sensacions noves el seu flam de salmorejo. Al Refugi (carrer Prior Tàpia 5) hi trobareu unes espectaculars mandonguilles casolanes amb patates per als més tradicionals. Seguint amb el classicisme, el Fora de Carta (Camí Fondo, 17) aposta per la KaosOriginalBurger. A la Fonda Rístol de Viladecavalls es podrà tastar una gran coca d’escalivada amb pernil ibèric. I al Parada (carretera d’Olesa, 244), un pa de vidre amb careta gourmet, foie i olivada.

Més elaborada sembla la proposta de La Cistelleria (carrer Cremat, 1): un bròquil al vapor cobert amb maionesa de curri i quicos. La tapa del Zurito (La Rasa, 70) era espectacular, un pastrami de Nova York que et transporta a una braseria de Manhattan. I parlant d’originalitat, el restaurant La Venta ofereix una de les tapes més treballades: un “vermutet” consistent en menjar-se amb dues mossegades el clàssic vermut: base de formatge fresc, gelatina de vermut negre amb una oliva, pols de taronja seca i patates xips. Podríem seguir, però no volem fer “spoilers”. Teniu més de tres setmanes per endavant per recollir el programa a qualsevol dels 26 establiments i posar-vos en ruta. Hi ha tapes per a tothom. També per a vegans i celíacs.

Enguany, el preu del quinto de cervesa i la tapa és de 3,50 euros. “Els preus de l’oli i del transport han pujat moltíssim i els restauradors ens hem de guanyar la vida. De fet, no guanyarem diners amb aquesta iniciativa. És més aviat una operació de màrqueting per donar-nos a conèixer a la ciutat”, ha subratllat.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de promoció econòmica i projecció de la ciutat, Núria Marín, s’ha felicitat per la recuperació d’aquesta iniciativa que la pandèmia ha aturat els dos darrers anys. “Amb la Fira Modernista, els nostres restauradors ja ens van ensenyar el seu gran talent culinari. I ara podrem tornar-lo a gaudir amb aquesta iniciativa, que permet donar a conèixer arreu la nostra ciutat”.

Per bé que en aquesta edició només hi ha 26 establiments participants, Xavi Gómez s’ha mostrat convençut que l’any vinent es tornarà a sobrepassar el mig centenar, com en altres edicions. “Ens estem recuperant d’una crisi molt dura i molts companys han hagut de plegar”, ha assenyalat el president del gremi.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top