Operatiu

Ràpidament es va activar un dispositiu de recerca, coordinat per Bombers de la Generalitat, amb un total d’11 dotacions, entre les quals efectius de la unitat subaquàtica dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i del GROS (Grup de Suport Operatiu) amb el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). També s’hi van desplaçar 16 unitats dels Mossos d’Esquadra, amb la unitat subaquàtica, submarinistes i efectius dels Bombers de Barcelona, agents de la Policia Municipal de Terrassa i 3 unitats del SEM.

La foscor i la densitat tèrbola de l’aigua dificultaven la cerca. L’operatiu es va coordinar per rastrejar tota la bassa per sectors. A les 00.36 hores els subaquàtics dels GRAE informaven que el cos sense vida del menor, havia estat localitzat. Es trobava a uns quatre metres del mur de la riba.

Els nens estaven sols, sense adults. Segons ha transcendit, tot apunta que havien caminat des de Ca n’Anglada fins a la bassa on un d’ells, de 9 anys, es va ofegar aquest dijous al vespre.

Fins al lloc també s’hi va desplaçar l’equip de psicòlegs del SEM.

Dol oficial

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha decretat dos dies de dol oficial al municipi a partir de les 12 hores d’aquest divendres i fins les 12 de diumenge. Les banderes onejaran a mig pal en els edificis municipals i els actes institucionales quedaran suspesos.