Publicitat
Terrassa

Carles Caballero veu marge d’acord amb els promotors

El regidor d’Urbanisme recorda que ara s’obre un procés participatiu sobre la reserva del 30% per habitatge protegit

Carles Caballero és, com a regidor d’Urbanisme, l’impulsor de la reforma del POUM per incorporar la reserva del 30% / nebridi aróztegui

“Sens dubte que hi ha marge d’acord”, diu Carles Caballero. “Creiem que de la concòrdia i del diàleg en surten millors propostes que no pas de l’enfrontament”.

El regidor d’Urbanisme responia ahir amb aquestes paraules a les preguntes dels mitjans un dia després que el partit del soci de govern, Tot per Terrassa (TxT), fes públic un comunicat convidant als agents econòmics a arribar a un consens sobre la reserva del 30% d’habitatge protegit a la ciutat. L’executiu porta aquest projecte el pròxim divendres al ple, en format d’avanç de modificació de pla d’ordenació urbanística (POUM).

“Aquesta és una proposta oberta”, diu Caballero, per a qui “existeix una necessitat a la ciutat d’habitatge protegit a preu taxat, perquè més del 50% de les famílies han de destinar més del 50% dels seus ingressos mensuals a pagar l’habitatge”. També, afegeix, perquè “la llei ens obliga el 2027 a assolir el llindar del 15% d’habitatge protegit. Totes aquestes necessitats s’han de poder conjuminar en un denominador comú amb tots els sectors implicats”.

Caballero no entra a valorar el fet que l’oferta de diàleg als constructors la faci TxT des del partit, i no des del govern, conjuntament amb el soci d’ERC.”Com a membre de govern i regidor d’Urbanisme no puc entrar en les dinàmiques internes dels partits”.

Com a regidor. Caballero sí que vol deixar clar que “aquest és un projecte del govern, liderat per ERC, que respon a un Pla Local de l’Habitatge aprovat el 2019 i que va tenir el suport unànime del ple. És un mandat que havíem de tirar endavant”, diu, sempre “des del diàleg, el respecte i la recerca del consens amb tots els agents implicats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Carles Caballero veu marge d’acord amb els promotors
To Top