Publicitat
Terrassa

Demanen millores per al trenet de Vallparadís

L’Ajuntament i el Club Ferroviari de Terrassa mantenen converses per ampliar el recorregut del tren en direcció nord

Usuaris al trenet del parc de Vallparadís / Alberto Tallón

El Club Ferroviari de Terrassa debat amb l’Ajuntament la millora i ampliació de les instal·lacions del trenet del parc de Vallparadís. El regidor de Manteniment, Obra Pública i Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez, s’ha trobat amb alguns membres del club aquesta setmana, reobrint les converses sobre la possibilitat d’ampliar el recorregut del trenet en direcció nord, cap a la zona del Castell Cartoixa.

Ildefons Argemí, membre del Club Ferroviari de Terrassa i responsable del funcionament del tren, creu que el projecte d’allargar el recorregut no és del tot viable, ja que “les obres serien molt difícils i costoses”. El motiu per aquests inconvenients és ben clar: el terreny on està situat el tren ara mateix està envoltat de pujades, difícils de superar per la maquinària del trenet. Encara que la proposta sigui molt ambiciosa, el responsable del tren no perd de vista aquest objectiu, ja que “al club li agradaria que el recorregut del trenet fos més llarg, seria la millor opció”. Actualment, l’extensió d’un trajecte al trenet de Vallparadís és de 400 metres amb durada d’uns cinc minuts, estona que es fa curta tant pels membres de l’associació ferroviària com per als visitants.

Hi ha una demanda que sí que és ben clara pel Club Ferroviari: la remodelació i millora de l’espai de l’estació. Argemí assegura que les mides del petit edifici on es venen els tiquets d’accés al tren no són suficients, i que l’associació té com a objectiu que l’estació sigui “més gran i molt més pràctica” a través d’aquesta possible remodelació. Aquest canvi, asseguren, sí que es podria aconseguir en un termini de temps més reduït.

Tot i les demandes i els projectes de futur, el club valora molt positivament l’estat de salut del trenet de Vallparadís. El trajecte es va inaugurar l’any 1995 i, des de llavors, ha tingut programes amb escoles i casals per apropar el món del tren als més petits. A més, les famílies el poden gaudir els diumenges, servei que pel Club Ferroviari és “tot un èxit”.

Malgrat tot, Ildefons Argemí considera que s’han d’anar oferint novetats al públic. L’any passat l’associació va adquirir una locomotora nova, i ara esperen poder oferir un nou espai d’estació. El club vol que s’afrontin millores realistes: “Ens agrada el tren i sempre aspirem a més, però no som utòpics”, assegura el responsable d’un de les icones del parc de Vallparadís.

El debat sobre el futur de les instal·lacions s’ha reobert a causa de la visita de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que vol incloure un trenet a la zona nord de la capital de l’Anoia amb el model terrassenc com a exemple a seguir. El Club Ferroviari de Terrassa ha servit d’enllaç entre ajuntaments i associacions de les dues ciutats per avançar en aquesta opció.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Demanen millores per al trenet de Vallparadís
To Top