Publicitat
carrer de Baldrich obres Sala i Badrinas
Terrassa

El carrer de Baldrich de Terrassa ja està obert a la circulació

Avança la urbanització del sector de Sala i Badrinas

Un vehicle circulant aquest dimarts pel carrer de Baldrich / LLUÍS CLOTET

Ja es pot circular en vehicle pel carrer de Baldrich de Terrassa, entre el de Prim i el de Lepant. Aquest tram, d’uns 300 metres, s’ha obert al trànsit a l’agost en una de les darreres fases de la reurbanització  de l’entorn de la fàbrica Sala i Badrinas, unes obres que van començar el passat mes d’abril.

La calçada està pavimentada i les voreres també, a banda dreta amb lloses vermelloses entre el carrer de Sant Sebastià i el de Lepant. També la zona d’aparcament està delimitada a mà esquerra. En el primer tram del carrer reurbanitzat, entre Prim i Sant Sebastià, la vorera i la calçada coexisteixen en una plataforma única amb la zona per a vianants amb doble rugositat, la meitat per a millorar els criteris d’accessibilitat de persones invidents. No obstant això, continuen els treballs a dins del solar, després de la demolició de les naus de Sala i Badrinas.

Obres Sala i Badrinas

Obres al solar de Sala i Badrinas vistes des del carrer de Baldrich / LLUÍS CLOTET

L’enderroc ha acabat en gairebé tota la finca, tret de tres habitacles que tenen transformadors elèctrics en el seu interior i que també desapareixeran quan es constitueixi la nova xarxa de subministrament elèctric.

A finals de gener el sector ja estarà urbanitzat, segons les previsions municipals. Abans, però, es durà a terme també l’arranjament del paviment d’una zona propera que es troba malmesa: el carrer de Prim quedarà tallat a partir del 19 de setembre per tal de procedir a la seva reparació.

En el projecte global, l’enderroc de les naus industrials (començat l’octubre passat) i les obres posteriors transformaran una illa de més de 30.000 metres quadrats. Allà es construiran 400 habitatges, un equipament municipal, una plaça pública i un nou vial de comunicació entre el carrer de Sant Sebastià i el d’Escudé. També l’esperat institut escola Sala i Badrinas, que, segons les noves previsions, no començarà a funcionar fins al setembre del 2026.

Dues fases

A finals d’abril passat van començar els treballs d’urbanització al carrer de Baldrich, que han afectat el tram comprès entre els carrers de Prim i de Lepant. S’han executat en dues fases i va ser necessari tallar el trànsit per Baldrich, per trams i en funció de la fase d’execució. Fins divendres, 5 d’agost, en què va ser obert de nou a la circulació.

El fons Coral Homes, majoritari a la junta de compensació, és l’impulsor del nou sector, on l’Ajuntament és titular de tres parcel·les públiques. Dues les destinarà a habitatge de protecció oficial i de mercat lliure. Pel que fa a l’antiga nau d’oficines de Sala i Badrinas, que està qualificada d’equipaments, l’Ajuntament ha de definir quin serà el destí d’aquest espai. La construcció dels habitatges no té encara calendari, però s’incorporaran al parc d’habitatge protegit de la ciutat.

El vapor de Sala i Badrinas és un dels que té dimensions més grans i dels més antics que es conserven a la ciutat. Va tenir Alfons Sala, comte d’Ègara, com a cogerent. La junta de govern municipal va aprovar el pla de transformació el 8 d’octubre del 2020. L’empresa tèxtil, fundada l’any 1910, va tancar les portes el 1978.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El carrer de Baldrich de Terrassa ja està obert a la circulació
To Top