Publicitat
Terrassa

Rebuig al nou preu del menjador

El preu del menjador escolar augmenta de cara a l’any que ve, uns vint cèntims cada dia. Alguns grups municipals, com el PSC de Terrassa, ja s’han mostrat contraris a la mesura i els docents i les famílies també han reaccionat negativament a la notícia.

El preu del menjador escolar augmenta de cara a l’any que ve, uns vint cèntims cada dia. Ho fa acompanyant les pujades de preus generalitzades per culpa de l’augment de l’IPC i pel nou conveni laboral del sector del lleure. El Govern català ha decretat que el preu màxim pels serveis de menjador de dues hores podrà ser com a molt de 6,18 euros i de 6,80 euros pels nens que en facin ús cada dia. Alguns grups municipals, com el PSC de Terrassa, ja s’han mostrat contraris a la mesura i els docents i les famílies també han reaccionat negativament a la notícia.

Júlia Gràcia, Directora de l’escola Tecnos

“La pujada de preus és perjudicial tant per a les famílies com per a les escoles”.

Gràcia lamenta que les famílies hagin de fer aquest esforç econòmic, ja que “igualment hauran de deixar els fills al menjador perquè moltes vegades no poden conciliar la vida laboral amb la familiar”. Afegeix que “les escoles perdran també perquè alguns sí que pararan de deixar els infants al centre per dinar”i reclama que “es destinin més recursos als menjadors”.

Elena Rodríguez, Mare usuària del menjador

“Si pogués conciliar la vida laboral i la familiar no seguiria deixant els nens a dinar a l’escola”

L’Elena entén la pujada del preu “perquè les matèries primeres cada vegada són més cares”. Tot i això, assegura que no li sembla del tot bé perquè “no estic massa satisfeta amb el servei de menjador que estan rebent els meus fills” a una de les escoles públiques de la ciutat.
Lamenta que “per necessitat” continuarà fent servir aquest servei, però si pogués conciliar la vida laboral i familiar deixaria de fer-ho.

Glòria Díaz, Mare usuària del menjador

“Com que tinc bessons, per mi el preu acabarà pujant el doble, és un esforç molt gran”

“Si s’apuja el preu però també puja la qualitat del servei em semblarà argumentat”, explica Díaz. Lamenta que “la conciliació laboral i els preus no ajuden” i afegeix que “si fos possible trobar una alternativa, deixaria d’utilitzar el servei de menjador pels fills”. A més, la Glòria denuncia que “el llindar per accedir a les beques de menjador és molt baix”.

Anabel Manchado, Mestra

“És un cost que se suma al preu elevat de l’educació dels fills, que ja és molt car per a les famílies”

Anabel Manchado porta la seva filla a una escola concertada de la ciutat, i explica que “la pujada de preus no m’afecta personalment”. Tot i això, és mestra i ha treballat a l’escola pública, així que entén que “per a algunes famílies serà un esforç econòmic molt important”. Afegeix que “s’ha de prioritzar els petits i intentar que l’escolarització no sigui tan cara, en tots els àmbits”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Rebuig al nou preu del menjador
To Top