Publicitat
Nova senyalització Avinguda de Béjar amb carrer Consell de cent Nebridi Aróztegui (1)
Terrassa

Més seguretat viària en una zona escolar de Terrassa

L’Ajuntament fa reformes a l’avinguda de Béjar

Tram amb nova senyalització a l'avinguda de Béjar / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els veïns havien reclamat una intervenció en la zona i l’Ajuntament ja n’ha dut a terme una part. L’avinguda de Béjar, a l’altura de Can Tusell, disposa des de fa uns dies de noves mesures de seguretat viària. Estan en la confluència d’aquesta via amb el carrer del Consell de Cent i consisteixen en l’advertiment de la proximitat d’escoles, en senyals nous i en bandes reductores de velocitat. A més, s’ha condicionat una dotzena de places d’aparcament per a motocicletes. N’hi haurà més intervencions, però dependran dels fons europeus Next Generation.

Si aquests arriben, com espera l’Ajuntament, la resta de l’obra per dotar de millor accessibilitat a aquest encreuament es durà a terme l’any 2024, segons fa constar el consistori. De moment, l’administració municipal ha executat la primera acció. Els vianants que travessen l’avinguda en aquest tram i els conductors que transiten per la via es troben una vistosa senyalització horitzontal en color vermell que avisa de la proximitat d’escoles.

El centre Font de l’Alba està a tocar. El col·legi Lumen, a l’altra banda de l’avinguda. L’escola Pere Viver, a uns 300 metres. Unes bandes rugoses propicien la reducció de velocitat dels vehicles en un trajecte no exempt de perill per dos motius: la velocitat a l’avinguda de Béjar no sempre és l’adequada i la proximitat de la rotonda amb la carretera de Matadepera accentua el risc.

Cost

Aquesta primera acció ha costat 3.531,65 euros distribuïts en dues parts: 1.497 euros per a la “catifa vermella”, els passos de vianants i la pintura de les al·lusions a les escoles i 2.034 euros per a les bandes reductores, les pilones i els senyals verticals.

Nova senyalització Avinguda de Béjar amb carrer Consell de cent Nebridi Aróztegui (3)

La reforma inclou places d’aparcament de motos / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El desembre passat, Diari de Terrassa va publicar la demanda a la qual ha respost ara parcialment el consistori. L’associació de veïns de Can Tusell denunciava que els passos de vianants d’aquest tram constituïen un perill per a la seguretat: perquè no tenien pas deprimit, perquè no estaven ben senyalitzats i per la velocitat alta de molts vehicles. El trajecte no té semàfors. L’acumulació de mobiliari urbà era objecte també de queixes: en el costat sud, en el trajecte del pas a la vorera, una bústia, un fanal, un senyal de trànsit i un arbre. La senyalització que advertia enlaire de la presència del pas de vianants als conductors es veu poc, segons denuncia l’associació de veïns.

La vorada no està rebaixada per facilitar el pas de persones discapacitades i carros de nen, ni en el costat sud ni en el nord. Aquesta és una de les obres que resten pendents i que l’Ajuntament assegura que anirà executant en funció de la disponibilitat pressupostària, com a altres zones de la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més seguretat viària en una zona escolar de Terrassa
To Top