Publicitat
Terrassa

Junts urgeix revisar el Codi Civil per frenar les ocupacions conflictives

El partit porta el tema al Parlament i el grup municipal impulsa un acord de junta de portaveus a Terrassa

La portaveu municipal Meritxell Lluís i l'exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, aquest matí a Terrassa / Nebridi Aróztegui

Junts per Terrassa negocia amb els grups municipals un acord de junta en defensa de la reforma de Codi Civil Català i la Llei d’Habitatge per frenar les ocupacions conflictives i delinqüencials. La formació busca el posicionament públic de Terrassa en un tema que el partit portarà al Parlament de Catalunya en forma de proposició de llei, i que aquest matí ha presentat a Terrassa l’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró. “Necessitem donar una resposta clara i eficaç per acabar amb una xacra que afecta molts municipis -ha dit Ciuró- a conseqüència de les ocupacions conflictives, moltes protagonitzades per màfies organitzades. Són finques on es desenvolupen activitats delinqüencials, que provoquen conflictivitat i alteren la convivència”.

El tema ja el van posar sobre la taula els municipis de l’Arc Metropolità, entre els quals es troba Terrassa. Ciuró ha defensat que “amb la modificació del llibre cinquè del Codi Civil Català i de la Llei d’Habitatge podem facultar els alcaldes i les comunitats de veïns per intervenir, sempre que hagi passat un més des que la propietat ha estat requerida”. Un dels reptes als quals s’enfronten els municipis és el silenci dels grans tenidors, molt sovint entitats financeres, “a qui no l’afecta el que passa, ni pateix les conseqüències. El problema no només és la conflictivitat. Estem parlant d’ocupacions que també compliquen molt la situació de les comunitats i als municipis, donat que no paguen comunitat, ni IBI”.

Lourdes Ciuró: “Amb la modificació del llibre cinquè del Codi Civil Català i de la Llei d’Habitatge podem facultar els alcaldes i les comunitats de veïns per intervenir”

Ciurò ha explicat que va deixar la conselleria de Justícia, coincidint amb la marxa de Junts del Govern de la Generalitat, “amb la modificació del Codi Civil i la Llei d’Habitatge treballada, pendent d’entrar a Govern per la seva aprovació i posterior tramitació parlamentària. Ara hem vist que ERC manifesta que ho aturarà, que no ho veu viable”. Junts anuncia que portarà la seva proposta de llei al Parlament i forçarà una votació en la qual “som optimistes. Creiem que tindrem una majoria suficient, perquè aquest és un tema que afecta de manera especial als municipis catalans”.

Meritxell Lluís: “Terrassa és un dels municipis que pateix el problema de les ocupacions delinqüencials. Ens semblaria surrealista que els grups municipals no donin suport al nostre acord de junta de portaveus”

A Terrassa, el grup municipal de Junts ha presentat un acord de junta al que espera se sumi també una majoria de partits. “Ens semblaria surrealista que no ens donin suport”, ha dit la portaveu municipal Meritxell Lluís. La regidora ha recordat que “Terrassa és un dels municipis que pateix el problema de les ocupacions delinqüencials. Des de 2020, a la ciutat s’han comptabilitzat 1.820 ocupacions il·legals: 709 l’any 2020, 598 l’any 2021 i 513 el que portem de 2022″. Només algunes d’aquestes esdevenen conflictives i delinqüencials.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Junts urgeix revisar el Codi Civil per frenar les ocupacions conflictives
To Top