Publicitat
Comarca

Matadepera presenta el mapa de patrimoni cultural

L’eina és fruit d’un projecte sorgit d’un conveni entre la Diputació de Barcelonai l’Ajuntament de Matadepera

La presentació del mapa al Casal de Cultura
Publicitat

El Casal de Cultura va acollir dimarts la presentació del Mapa de Patrimoni Cultural de Matadepera, un projecte per catalogar el patrimoni del municipi sorgit d’un conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde Nil López, la regidora de Cultura, Núria Garcia, Maria del Agua Cortés, Tècnica Oficina del Patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona i Jordi Montlló, doctor en antropologia, historiador i arqueòleg.

El treball ha permès inventariar 458 elements del patrimoni cultural i natural del poble, dels quals el 62% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, jaciments) i un 7% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans). Un 2% és patrimoni documental, un 9% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, costumari i tècniques artesanals) i un 20% inclou elements del patrimoni natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Publicitat

El mapa té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i la seva valoració. L’inventari permetrà prendre mesures per a la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

El mapa s’ha completat amb les aportacions de diferents veïns del municipi i també amb la col·laboració municipal, que ha portat a terme tasques de recerca i ha aportat al mapa les conclusions

Publicitat
Matadepera presenta el mapa de patrimoni cultural
To Top