Publicitat
Comarca

Inversió de 33,3 milions per a 31 projectes a Sant Cugat

La major part d’aquestes actuacions es faran realitat abans d’acabar aquest mandat, l’any 2023

L’alcaldessa Mireia Ingla va presentar ahir les inversions previstes

Sant Cugat ja té el finançament a punt per iniciar l’execució d’una trentena de grans projectes de ciutat que, amb una inversió global de 33,3 milions d’euros, en bona part seran realitat abans d’acabar aquest mandat, l’any 2023.

De les inversions previstes, destaquen projectes com l’adequació d’una passera per a vianants i ciclistes damunt l’AP-7 (2,5 milions d’euros); el complex esportiu de Mira-sol (9,1 milions); l’escola La Mirada (9,2 milions); les reurbanitzacions de l’avinguda de Cerdanyola, carrer d’Emeterio Escudero, carrer d’Anselm Clavé i ctra. Vallvidrera (6,3 milions); la instal·lació de plaques fotovoltaiques (1 milió), la millora del parc del Bosc de Volpelleres (1 milió); i la redacció dels projectes de construcció d’un nou pavelló a can Magí i de reforma de l’antic Ajuntament, del xalet Villa Montserrat i de les masies de can Canyameres i can Ravella.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va assenyalar ahir que “amb aquest gran paquet d’inversions construirem nous equipaments i millorarem la qualitat urbana de la ciutat. I, també, seguirem impulsant la mobilitat sostenible i les accions de lluita contra l’emergència climàtica, que són grans prioritats de l’equip de govern en el seu camí de posar les bases del Sant Cugat del 2030”.

Aquestes inversions estaran cofinançades per l’Ajuntament el suport de tres administracions supramunicipals. Concretament, l’Ajuntament aportarà 12 milions d’euros i la resta d’administracions 21,3 milions d’euros: Generalitat de Catalunya (5,8 milions d’euros), Diputació de Barcelona (4,8 milions d’euros) i Àrea Metropolitana de Barcelona (10,7 milions d’euros).

Fons Next Generation
L’Ajuntament va presentar ahir els projectes per accedir als fons europeus Next Generation, creats per impulsar la recuperació postpandèmia. De moment el consistori s’ha acollit a una primera línia d’ajuts destinats al foment de la mobilitat sostenible. Concretament, s’han sol·licitat 6,1 milions d’euros per executar una quinzena de projectes.

Per una banda, aquests projectes serviran per reforçar el funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb la instal·lació de més càmeres i millorar el sistema informàtic de gestió (3,8 milions d’euros).

D’altra banda, s’han demanat 2,3 milions d’euros per a sensors de mesurament de contaminació i per adequar més carrils bici, com per exemple a la carretera de Rubí (tram Institut FP Sant Cugat), a Mira-sol, a l’avinguda Rius i Taulet o a la rotonda de l’Hipòdrom. L’Ajuntament també els cofinançarà amb un import de 2,1 milions d’euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top