Publicitat
Comarca

L’Institut Matadepera celebra 25 anys d’història

Per commemorar l’aniversari, l’IES Matadepera organitza un acte divendres que retrobarà exalumnes, antics professors i directors des de la fundació de l’institut. Es faran actuacions musicals i parlaments

L’Institut participa en actes solidaris, com la Marató de TV3. L’any que estava dedicada al càncer es va fer una tallada de cabell a l’Institut

Aquest divendres es celebren 25 anys d’història d’un institut emblemàtic a Matadepera. 25 anys de riures als passadissos, debats a l’aula i aprenentatges comuns, per part d’alumnes, professors i directius. L’IES Matadepera es vesteix de gala amb un acte de commemoració per recordar la història de cada persona que hi ha deixat la seva empremta des de la seva fundació el 1996.

Passades 25 edicions, l’institut ha canviat de dalt a baix, tant la façana exterior -amb la construcció d’un edifici nou i dues ampliacions- com interiorment, amb la manera de treballar i impartir classe, passant d’una metodologia més teòrica, com es duia a terme abans, a un plantejament basat en la pràctica i aprenentatge per projectes.

Celebrar els vells i bells moments

L’Institut Matadepera ha organitzat un acte de celebració divendres de 18 a 21 hores, que comptarà amb exalumnes, antics professors i directors i alumnes i equip docent actual. Xavi Ros, director de l’Institut des del 2013, però professor de l’institut des del 2000, calcula que hi assistiran unes 500 persones. A l’acte hi haurà parlaments d’antics alumnes i professors, actuacions musicals i artístiques i un berenar conjunt. L’Institut també inaugurarà una exposició fotogràfica que commemora les activitats que ha anat duent a terme durant els anys cada promoció. A la seva pàgina web han afegit un apartat dedicat a les anècdotes de cada generació d’alumnes i professors, que cadascú podia enviar per tal d’aportar el seu granet de sorra.

Records que omplen parets

“Quan jo hi estudiava, era un ambient molt familiar i proper. He anat veient el canvi amb els anys. Som un referent en innovació, i ja ho érem en aquella època”, expressa la Marina Porcar, exalumna de l’institut de la generació 1997-2003, la primera que va completar des de 1r d’ESO fins a 2n de batxillerat a l’IES Matadepera.

La Marina recorda que al principi compartien espai amb l’escola Ginesta, fins que es va construir l’edifici oficial el 2001. Guarda molt bon record d’alguns professors: Santi Martínez, Judit Toledino, Joan, Amèlia i Xavi Ros. Recorda, a més, que eren actius amb les causes socials, organitzaven debats i es mobilitzaven per la guerra d’Irak i el Dia Internacional contra la Violència a les Escoles, entre d’altres.

La tendència solidària segueix a l’ADN de l’Institut. Una de les activitats que més agrada a la Laia Salvador, alumna actual de 2n de batxillerat del centre, és la recaptació de diners per la Marató de TV3. La Laia recorda que un any, abans de la pandèmia, es va fer una tallada de cabell solidària a l’Institut perquè la Marató anava dedicada al càncer. Es va fer una foto aèria de tots els participants, amb discursos de testimonis i familiars.

“L’esperit col·laboratiu és molt important. Es diferencia d’altres centres perquè es treballa sobretot per projectes i en equips. És ideal per conèixer gent, aprendre a distribuir la feina i assignar rols”, comenta la Laia. Diu que li agrada que es valori l’opinió dels alumnes, i que aprecia la relació propera entre companys i professorat. Guarda gran estima a la coordinadora de batxillerat, Mercè Prieto, per la seva feina orientant als alumnes de 2n de batxillerat.

“Del que estic més orgullós és de les grans mogudes, quan pensem en gran”, declara Xavi Ros, el director. Sempre que fem activitats extraescolars hi participa molta gent, tant alumnes com pares i mares, i es veu la il·lusió. Ens definim com un centre en transformació i moviment”, declara Ros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Institut Matadepera celebra 25 anys d’història
To Top