Publicitat
Comarca

Crearan una comunitat energètica a l’entorn de l’N-150

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Comissió Executiva del Consorci de Residus aproven l’inici dels tràmits per a la seva implementació

L’entorn de l’N-150 comptarà pròximament amb una comunitat energètica. El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han fet els primers passos per fer possible aquesta actuació que s’inclou en el projecte Parc Circular del Vallès, situat a l’entorn de la seu comarcal, entre les ciutats de Sabadell i Terrassa. El ple del Consell va aprovar aquest dijous l’inici dels tràmits per a la implementació de la comunitat energètica, tal com va fer també aquest dimarts la Comissió Executiva del Consorci de Residus.

Els darrers mesos s’ha elaborat un estudi inicial pel disseny d’aquesta comunitat energètica, que analitza la viabilitat de la proposta i actualment s’està treballant en els aspectes jurídics per definir la constitució de la comunitat energètica. Ara s’inicien els tràmits jurídics per poder definir el grup promotor, els estatuts de la comunitat, el seu reglament, el pla de treball del projecte, el pla de negoci i l’estudi del consum amb la simulació de les factures.

“L’aposta d’aquest Consell Comarcal vers la transició ecològica és ferma i per això anem fent passos que ens permetin fer el canvi de model energètic, i més en un context d’encariment de l’energia i de crisi dels combustibles fòssils. Amb l’inici dels tràmits esdevenim actors en la generació d’energia renovable per al consum local”, assegura el president del Consell, Ignasi Giménez.

Per la seva banda, el president del Consorci, Nil López, apunta que “aquesta comunitat energètica també permetrà que la generació d’energia a la planta de Can Barba encara prengui més valor i pugui ser productora per l’entorn”.

Des de l’abril del 2021 el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental treballen en el desenvolupament del projecte “Agència d’Energia del Vallès Occidental” (AEVOCC) per a l’impuls d’accions per a la transició energètica a la comarca. Dins dels objectius de l’esmentada agència, destaca principalment la creació d’una comunitat energètica local dins el Parc Circular del Vallès, a l’entorn de l’antiga mancomunitat Terrassa-Sabadell. El conseller de Territori del Consell Comarcal, Carles Rodríguez, destaca que “la comunitat energètica local és una nova figura emergent en la cadena de valor del sector energètic amb una fort component social d’apoderament de l’usuari final, ciutadà, empresa sobre un recurs vital bàsic.”

La culminació de la constitució de la comunitat energètica del Parc Circular del Vallès permetria optar a les convocatòries que s’aprovin i es publiquin a tal efecte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top