Publicitat
Comarca

Sant Cugat substitueix l’arbrat a la rambla del Celler

Està previst plantar un centenar de nous arbres en aquesta via

La substitució d’un arbre a Sant Cugat

El pròxim dilluns 23 de gener començaran les tasques per completar la millora paisatgística de la tercera fase de la rambla del Celler, a Sant Cugat del Vallès. Uns treballs que permetran substituir els arbres malmesos, malalts i envellits (uns 75 pollancres) i incorporar noves espècies que incrementin la biodiversitat de l’entorn i els espais d’ombra. Així, està previst plantar un centenar de nous arbres com ara zelkova, lledoner, freixe, xicranda, auró, til·ler, liquidàmbar, pomera de flor i àlbers. A més, s’incorporaran noves zones arbustives, s’actualitzarà el sistema de drenatge d’aigües pluvials i s’incorporarà un sistema digitalitzat de reg per fer-lo més eficient i limitar el consum d’aigua.

L’actuació, que afectarà prop de 8.000 metres quadrats, tindrà lloc en el tram comprés entre els carrers de Sant Medir i Montserrat per un valor de 350.000 euros.

La substitució de l’arbrat a la rambla del Celler forma part de la campanya de renovació i millora de l’arbrat de Sant Cugat. Un projecte que finalitzarà a finals de la temporada d’hivern amb la plantació de 900 nous arbres comptant amb una partida pressupostària de 120.000 euros.

Avui dia, la ciutat vallesana ja compta amb 55.000 arbres urbans, dels quals aproximadament la meitat són a peu de carrer (27.000) i la resta a l’interior de parcs i equipaments. “En el context d’emergència climàtica en què ens trobem, és molt important mantenir l’arbrat de la ciutat com a aliat”, ha reivindicat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top