Publicitat
Comarca

Augment d’animals al carrer a Matadepera

L’Ajuntament demana als matadeperencs que no els alimentin

Animals al carrer a la zona cèntrica de Matadepera

La regidoria de Salut Pública de Matadepera demana a la població que no alimenti els animals sense propietari al carrer i que siguin curosos en respectar els horaris de recollida de les deixalles.

L’Ajuntament de Matadepera va detectar els últims mesos de l’any passat, un augment significatiu de gats sense propietari a dues noves colònies identificades al poble; una ubicada al centre i l’altra a la urbanització de les Pedritxes. Segons fonts municipals, la proliferació de felins, però també de coloms i altres animals, s’associa directament al fet que hi ha persones que, voluntàriament o involuntàriament, els subministren aliment.

Per controlar la seva reproducció de forma descontrolada, a la zona centre del municipi es van haver de capturar i esterilitzar els 13 animals (4 mascles i 9 femelles) i, després, es van traslladar a un refugi d’animals. Per al que fa a la zona de les Pedritxes, es van haver de capturar i esterilitzar els 41 animals (22 mascles i 19 femelles). Posteriorment, es van traslladar també a un refugi d’animals.

Actuació en nou colònies

A banda de les zones esmentades, entre l’any 2021 i 2022 l’Ajuntament ha hagut d’actuar a nou colònies diferents de gats, ubicades a les urbanitzacions de la Verge de Montserrat, el Pla de Sant Llorenç, La Plana o a zones com Can Pèlacs. En total, entre les nou colònies s’han capturat i esterilitzat 53 gats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top