Publicitat
Terrassa

El PSC demana el cessament de Rosa Boladeras

Els socialistes insten a l’alcalde Jordi Ballart que cessi la regidora de Cultura pel cas Elixir

El Partit dels Socialistes de Catalunya fa un pas més en l’assetjament a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i demana el seu cessament. El partit considera “molt greu” la intervenció de Boladeras en la contractació del festival de poesia Elixir, dirigit per la seva cosina, un tràmit en el qual aprecia “irregularitat en l’adjudicació, vulneració del codi ètic i manca de transparència”.
“Demanem el cessament de Rosa Boladeras“, ha dit en roda de premsa el regidor socialista Javier García, que apel·la a la “responsabilitat de Jordi Ballart” per la destitució de la seva companya, “per a garantir que al govern de la ciutat no hi ha persones que vulneren el Codi Ètic“. Si l’alcalde no destitueix a la regidora de Cultura, “serà còmplice”, ha sentenciat Garcia.

“És responsabilitat de Jordi Ballart garantir que al Govern no hi ha persones que vulneren el Codi Ètic. Si no ho fa, serà còmplice”

El ple municipal votarà divendres l’inici d’un expedient sancionador, “inèdit en 40 anys de democràcia a la ciutat”, contra la regidora Rosa Boladeras. La instrucció ha de resoldre si la política va violar del Codi Ètic municipal. El PSC aprecia també “irregularitats” en la gestació i la tramitació del contracte del festival Elixir. Afirma que l’any 2019 la fórmula de contractació va ser la de la subvenció. “Aquest any l’entitat Associació Elixir Poètic, dirigida per Rosa Boladeras, va renunciar un cop adjudicada”. García ha explicat que “l’any següent, ja com a regidora, Cultura va optar per l’adjudicació directa. És un fet molt greu”.

El ple votarà divendres si dóna tràmit a l’expedient sancionador i qui assumeix la instrucció. El PSC defensa que l’òrgan instructor sigui la Diputació de Barcelona i no la secretaria municipal, com proposa el govern municipal, donat que aquesta “ha intervingut en el procés inicial” emeten informes sobre el cas.

La Diputació com a òrgan instructor

El ple ordinari del mes d’abril votarà un dictamen sobre el cas Boladeras que inclou l’inici de l’expedient, que sigui per tràmit simplificat, el nomenament de l’instructor i fixa un termini de 10 dies perquè la regidora comparegui. L’equip de govern proposa el secretari municipal com a instructor de l’expedient sancionador, però tant el PSC com a Ciutadans rebutgen que la mateixa persona que ha emès informes en la fase prèvia, sigui l’encarregada de liderar la investigació. Les dues formacions proposen que l’òrgan instructor sigui la Diputació de Barcelona. L’expedient del cas Boladeras passarà pel ple dues vegades. La primera per votar el seu inici –formalment la majoria de govern té vots suficients per impedir-ho– i la segona, un cop tancada la instrucció, per votar la resolució final.

La comissió del Codi Ètic envia al ple el cas Rosa Boladeras

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top