Publicitat
Ahir i Avui

Com un joc d’aquells, quan érem més petits

Segurament, molts heu jugat a l’Oca, aquell joc de caselles que s’han d’anar superant i que tenen un petit passadís secret per avançar, quan caus a la casella de l’oca. Llavors, dius d’oca a oca i tiro perquè em toca, i avances fins a la següent casella on hi ha un d’aquests animals plumífers. A què ve aquesta diatriba? Doncs ve perquè les fotografies d’avui m’han recordat a aquest joc, distracció recordada de la infantesa.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón

Per què m’ho recorda? Doncs, de manera simpàtica i per distreure’ns una mica tots plegats, podem fer el joc, de manera molt més parca, això sí. A la imatge antiga veiem el que era la seu d’una empresa, “Sainz S.A. Hilados y Tejidos”. Aquesta fàbrica o indústria, l’any 1985, estava a punt de donar pas al que després es va convertir en la Funerària. I, passats els anys, la Funerària va donar pas al que ara és l’Arxiu Municipal de Terrassa que tant ajuda a elaborar aquesta secció, amb la col·laboració impagable de les dues Montses, la Montse Cuyàs i la Montse Olivares. Moltes gràcies a totes dues!
Possiblement, és un cas que podríem trobar similituds amb molts d’altres edificis o terrenys de la ciutat, que han anat passant de funció en funció, segons les necessitats o les vicissituds de la vida. Són part de la història d’aquesta ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top