Publicitat
Ahir i Avui

Establiments que ja no hi són i carrers ben petits

Aquesta mena de cantonada ens mostra un dels carrers més petits de la ciutat, el passatge de Bastard.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Lluís Clotet 

Acaba (o finalitza) al carrer Major i, segons el magnífic blog del desaparegut Joaquim Verdaguer, “deu el seu nom al fet que, al segle XVII, hi residí Miquel Bastard, paraire de llana, batlle de Terrassa, conseller en cap i procurador dels monestirs de Pedralbes i de Jonqueres”. Paraules textuals.

La fotografia del passat, que és del mes d’octubre de 1986, ens revela la situació d’un comerç dedicat a la fotografia que va estar-se a aquesta ubicació durant molt de temps. Era Fotos Francino, un dels molts establiments de la ciutat amb història.

Ara, a aquest mateix tros, n’hi ha un dedicat a un altre sector, res a veure amb fotos, ni càmeres, ni revelats ni res que s’hi assembli.

En el passatge de Bastard, com passa en molts dels carrers de la ciutat, es respira poca activitat. Segurament en té, però, així d’entrada, no es veu. Molta més vida es pot contemplar al carrer Major, una de les artèries principals del centre de la població.

La imatge antiga ens mostra, a més de Fotos Francino, diferents detalls que la diferencien de la més actual, la de 2022. Al carrer Major ja no hi ha parquímetres, perquè ara ja no poden aparcar els vehicles. Tot ha canviat, fins i tot el món de la fotografia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top