Publicitat
Cultura i Espectacles

Un “Petit Príncep” a Madrid

L’actor terrassenc Jan Forrellat triomfa amb el musical

L'actor Jan Forrellat en una escena de l'obra
Publicitat

Ja fa temps que Madrid és una ciutat de referència en producció musical i això fa que sigui un reclam pels actors i actrius que volen treballar en aquest gènere. El terrassenc Jan Forrellat va iniciar la seva carrera professional a Barcelona i ara continua a Madrid amb molt d’èxit. Forma part de l’elenc de “Antoine”, un musical inspirat en Antoine de Sant Exupéry, l’autor del famós llibre de contes “El Petit Príncep” que ha fet la volta al món. El musical acaba de rebre el Premi Max al millor espectacle revelació 2021.

En aquesta obra Javier Godino interpreta a l’escriptor i Jan Forrellat al “Petit Príncep”. L’actor egarenc explica que tot l’equip va celebrar el guardó del certamen escènic amb molta alegria. “Ha estat una sorpresa perquè els Max solen deixar una mica de banda els musicals. Ho vàrem provar i va anar passant tots els filtres fins a obtenir el premi”. Forrellat matisa que l’espectacle no és un musical convencional. “Més aviat és una obra de teatre amb cançons, la qual cosa fa que no hi hagi aplaudiments un cop s’ha fet una interpretació que és el que sovint passa amb un musical”.

L’actor elogia la producció. “Va sorgir del no-res amb un equip petit -només hi ha nou actors i actrius- i amb molt poca escenografia i attrezzo. El van estrenar abans de la pandèmia i després és haver d’aturar. Jo vaig entrar en la represa, el febrer de 2020, i des de llavors no hem parat. Ara estem fent una segona gira per les ciutats de l’Estat Espanyol”.

L’artista se sent agraït de la proposta de l’equip artístic que té com a director a Ignasi Vidal. “El personatge del ‘Petit Príncep’ és un repte per a mi perquè m’haig de posar a la pell d’un nen i, és clar, jo tinc 29 anys. Haig de treballar molt la manera de ser d’un infant com la innocència, la puresa, l’enginy… Ha estat un treball de creació molt interessant però no pas senzill. Va ser més còmode fer el Mario a “Els miserables” i el Toni a “West side Story” perquè tenien una edat més semblant a la meva i un rol comú de joves atractius i enamoradissos”.

L’artista serà el “Petit Príncep” fins al novembre. Després tornarà al musical de “El médico” i aquesta vegada ho farà per la porta gran perquè serà un dels dos actors que farà de Rob J. Cole, el personatge protagonista de la novel·la de Noah Gordon. L’obra musical, que es va estrenar l’any 2018, torna amb una nova producció més ambiciosa perquè demana molts mesos d’actuació i gira per tot l’Estat espanyol.

Apunta, però que no deixarà del tot aquest nen que es troba amb l’aviador, i com els diàlegs filosòfics i poètics fan replantejar la vida dels adults. “En els musicals és molt habitual que el personatge principal el faci més d’un actor perquè és un treball molt exigent. No l’abandonaré del tot perquè tinc una estima molt particular al ‘Petit Príncep’. Faré les actuacions que pugui, que em sembla que una d’elles serà a Terrassa, probablement a La Factoria Cultural que és on presenten més musicals”.

Publicitat

Si l’agenda es compleix, serà la primera vegada que l’actor actuaria a la seva ciutat natal. “Em fa molta il·lusió pujar als escenaris de Terrassa i que el públic en pugui gaudir. Aquest musical d’”Antoine” és molt creatiu perquè obre una mirada nova i donar a conèixer l’autor que va ser molt polifacètic i que va tenir una vida curta però molt intensa. És un personatge molt captivador i el nostre musical li fa tribut perquè, a la fi, és el seu creador i el seu esperit”.

Homenatge artístic 

Els canvis urbanístics a la ciutat fruit de l’enderroc d’antics vapors industrials ha generat nous habitatges i serveis i places. Una de les zones de fàbriques que va crear un nou paisatge urbà és a la Rambla d’Ègara, en una illa envoltada pel carrer Notari Badia, el carrer Cervantes i el carrer Gabriel Querol, al costat dels antics jutjats. El nou espai va generar la plaça Ricard Camí i preserva la ximena del vell vapor com a testimoni del passat. En aquesta plaça, a tocar de la Rambla, pujant a mà dreta en sentit a Sant Llorenç, hi ha l’escultura dedicada a “El Petit Príncep” que es va inaugurar l’any 2012 i que és obra de l’arquitecte Jan Baca.

El projecte va ser impulsat pel Rotary Club de Terrassa i es va descobrir com a cloenda dels actes de la celebració “Terrassa amb el Petit Príncep que s’havien desenvolupat a la ciutat els darrers mesos d’aquell any. En el seu dia, el president de l’entitat, Santi Rius, va explicar que “el fet d’encarregar el projecte a Jan Baca obeeix a què l’entitat volia que aquest monument fos també un homenatge a la seva trajectòria professional a la ciutat i perquè justament en un espai ciutadà dissenyat per ell, el seu nom hi quedés reflectit en un monument de prestigi”. L’escultura s’adreça especialment als infants perquè en ella hi trobin els valors que cal preservar com la lluita per un món millor i porta una frase extreta del llibre d’Antoine que diu: “Només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls”.

… i el llibre 

“El Petit Príncep” és l’obra més coneguda d’Antoine de Saint-Exupéry. Es tracta d’un conte poètic i filosòfic sota l’aparença d’un conte per a nens. La primera edició es va fer simultàniament en francès i en anglès a Nova York i va sortir el 1943.

Publicitat
Un “Petit Príncep” a Madrid
To Top