Publicitat
Cultura i Espectacles

Guillem Serrat, de Terrassa, guanya MasterChef Junior 9

L’egarenc s’emporta el triomf després de dissenyar un espectacular menú en homenatge a la seva terra i la seva família

El terrassenc Guillem Serrat, de 12 anys, s’ha proclamat aquest dijous a la nit guanyador del popular concurs televisiu MasterChef Junior, en la seva novena edició.

“És al·lucinant, és un somni complert. Soc la persona més feliç del món i no tinc paraules per a agrair a MasterChef el permetre’m gaudir d’aquesta experiència màgica”, va afirmar somrient i visiblement emocionat Guillem, després d’escoltar el seu nom com a guanyador. Després d’una prova final molt igualada i emotiva, l’aspirant terrassenc es va imposar a Carla en el gran duel final.

La gran final va arrencar amb un viatge a l’Antic Egpite. En la primera prova, els aspirants van haver d’enfrontar-se al clàssic “seguir al xef” amb Martín Berasategui als capdavant. Després d’un repte d’una dificultat enorme, els quatre finalistes van presentar una gran feina. Però els jutges, van decidir que el millor de tots havia estat Guillem, i per això, li van atorgar la primera jaqueta de cuiner que li donava accés al gran duel final de l’edició.

Ariel, Olivia i Carla encara tenien una oportunitat d’aconseguir la segona jaqueta de cuiner i l’accés al gran duel final en l’última prova d’exteriors. Carla va estar un punt per sobre de les seves companyes i va ser la segona aspirant en el gran duel final, que va acabar guanyant Guillem.

El de Terrassa va començar sorprenent en el tast final des de l’entrant: tartar de gamba vermella amb romescu de kimchi i crispetes d’alvocat, inspirat en els estius en família. “Això és molt atrevit, una combinació guanyadora. És un treball de cuiner singular”, va afirmar un dels membres del jurat del programa, el cuiner català Jordi Cruz. Per a continuar, i com a plat principal, Guillem va presentar uns canelons de galta amb esferes de formatge de la Garrotxa i amanida de bolets amb oli trufat. Per  tancar el seu menú final, Guillem es va atrevir amb una crema catalana amb gelat d’avellanes, bescuit de sifó i terra de carquinyolis. “És una combinació bestial. La varietat de textures fa que sigui unes postres de 10”, va afirmar Cruz.

Guillem va alçar-se així amb el trofeu del programa, aconseguint els 12.000 euros de premi i un curs de cuina de quatre dies al Basque Culinary Center.

Guillem Serrat: “Veig un possible futur com a cuiner però ara haig d’estudiar”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top