Publicitat
Esports

El campió invisible

"Hi haurà una medalla d’or per a cada jugador que va participar en la classificació de la selecció pel Mundial." La frase la va pronunciar el seleccionador espanyol de bàsquet, Sergio Scariolo, pocs minuts després que Espanya es coronés campiona del món per segona vegada a la seva història en derrotar l’Argentina a la gran final del campionat disputat a la Xina. Era el reconeixement públic a la feina d’un grup de jugadors que van portar l’equip al Mundial de la Xina en una fase classificatòria en què els equips nacionals no podien comptar ni amb jugadors de l’NBA ni amb els que jugaven en equips de l’Eurolliga pel conflicte d’interessos entre la FIBA i aquest darrer organisme. Sense les estrelles més destacades, Espanya va signar una fase de classificació impecable que la va portar a la competició internacional més destacada de l’any.

Entre aquest grup de jugadors va ser-hi el base terrassenc Albert Oliver. Amb els 39 anys que tenia en aquell moment (ara té 41) es va convertir en el jugador més veterà de l’equip. I va trobar, quan menys ho esperava, un premi majúscul a la seva trajectòria esportiva. "Nosaltres hem ajudat, però els campions són ells", ha dit aquesta setmana el jugador del Betis en relació al paper que va jugar el grup del qual ell va formar part.

Albert Oliver va participar en els dos primers partits de la fase classificatòria. El primer a Montenegro, on Espanya es va imposar per un marcador de 66 a 79. Va intervenir en 12 minuts i 10 segons. Poc després, va jugar el partit entre Espanya i Eslovènia a Burgos en el qual la selecció va guanyar per 92 a 84. En aquesta oportunitat va jugar 13 minuts i 26 segons.

Les seves estadístiques en el global d’aquests dos encontres que ara ja formen part de la història del bàsquet espanyol no recullen cap punt en els dos partits, on va recollir 3 rebots, va donar 4 assistències, va recuperar una pilota i va perdre dues. "Estic molt orgullós d’haver ajudat en aquell moment", ha comentat el jugador egarenc.

Un moment especial
Albert Oliver es va convertir en aquell moment en el segon internacional absolut de la història del bàsquet terrassenc, després que Guillem Rubio ja hagués participat en partits del combinat estatal en set oportunitats l’any 2009. "Vaig gaudir molt de l’experiència", va explicar Oliver poc després d’aquells partits. La convocatòria, encara que condicionada per la manca de molts jugadors, va representar una sorpresa per ell i per la seva família. "Els meus fills es pensaven que era una broma", va dir. Però no es va tractar d’una broma i el base egarenc va tenir l’oportunitat de jugar amb la selecció absoluta per primer cop després d’haver estat en el passat convocat amb la selecció "B". Quan menys ho esperava, li va arribar la gran oportunitat.

Albert Oliver té ara 41 anys, és el jugador més veterà de l’ACB i, de moment, no pensa en la retirada després del seu fitxatge pel Betis sevillà després d’una etapa brillant al Gran Canària. Considera que al conjunt andalús s’hi ha construït una plantilla amb possibilitats i vol seguir sent un dels jugadors amb més carisma de la competició en una ciutat que vibra amb el seu equip i que el vol veure créixer a tots els nivells. "Aquest equip té bona pinta, però ho hem de demostrar a la pista durant tota la temporada".

Amb la selecció

Partits. Dos. Contra Montenegro i Eslovènia. En el primer Espanya va guanyar per 66 a 79 i en el segon ho va fer per 92 a 84.

Minuts. 25’36".

Punts. 0.

Rebots. 3.

Assistències. 4.

Pilotes recuperades. 1.

Pilotes perdudes. 2.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top