Enginyeria Aeroespacial, tercera nota de tall més alta per sobre de medicina

El grau ofert per la UPC es consolida un any més com una de les opcions més cobdiciades pels estudiants que volen accedir a la universitat, que aquest any superen els 60.000

  • Aeroespacials, la tercera nota de tall més alta per la reducció de les de Medicina -
Publicat el 11 de juliol de 2025 a les 19:13
Actualitzat el 11 de juliol de 2025 a les 20:21

12,936. Aquesta és la nota que han necessitat els nouvinguts a la universitat per accedir al grau amb una nota de tall més alta a Terrassa: Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

L’enginyeria és la tercera nota de tall més elevada de tots els graus universitaris de Catalunya, superant la popular Medicina de la UB al Clínic i només rere els dobles graus de Física i Matemàtiques de la UAB (13,370) i la UB (13,170). És el 14è any consecutiu que la doble titulació de l’Autònoma reté la nota més gran. Completen el top 5 el doble grau d’Informàtica i Matemàtiques de la UB (12,898) i Medicina de la UB al Campus Clínic (12,850).

Tot i això, si es compara el resultat d’enguany amb el del 2024, Aeroespacials és l’única, juntament amb Informàtica i Matemàtiques de la UB, que aconsegueix apujar la nota de tall necessària. Per contra, tant les dues opcions de Física i Matemàtiques com Medicina han rebaixat el llindar de pas al voltant dels 0,1 punts.

Tot i la davallada de la nota de tall de les diverses opcions del grau de Medicina, aquestes són les que encapçalen el rànquing de carreres univesitàries amb més persones rebutjades per falta de places. Per exemple, de les 1.848 sol·licituds de primera preferència que ha tingut Medicina de la UB al Clínic, només s’han pogut ocupar les 200 que ofereix la Universitat de Barcelona.

 

  • Alumnes de l`ESEIAAT a classe

A més, és la primera vegada que Catalunya supera les 60.000 sol·licituds de places universitàries. En concret, enguany se n’han registrat 62.238, un 8,43% més que el 2024. D’aquests, gairebé un 45% han aconseguit una plaça a la seva primera opció i el 77% han entrat a qualsevol de les opcions que van haver de marcar abans de començar les PAU.

La UPC, líder absoluta a Terrassa

Els graus de la UPC són els que acumulen les notes de tall més altes a la ciutat. El 12,936 de Tecnologies Aeroespacials el segueix de prop la carrera de Vehicles Aeroespacials, que assoleix una nota de 12,620. Totes dues han pujat prop d’un 0,1 enguany tot i el canvi de model de la selectivitat, que pronosticava una baixada generalitzada dels resultats. 

Altres carreres terrassenques que destaquen per la seva nota de tall són l’Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte (10,826), l’Enginyeria en Tecnologies Industrials (10,140) i Disseny, Animació i Art Digital (8,796), totes de la Politècnica. Tecnologies Industrials ha augmentat el llindar un punt respecte al 2024, mentre que Disseny l’ha rebaixat també un punt.

La resta de carreres de la UPC que s’imparteixen als campus de Terrassa són: Enginyeria de Sistemes Audiovisuals (7,214), Òptica i Optometria (8.298), Disseny Digital i Tecnologies Multimèdia (5,000) i Disseny i Desenvolupament de Videojocs (5,000).

Pel que fa als centres terrassencs adscrits a les universitats públiques catalanes, el grau d’Infermeria de l’EUIT (UAB), amb un 8,298 i Empresa, Innovació i Tecnologia de l’EUNCET (UPC) i Cinematografia de l’ESCAC (UB), totes dues amb un 5 necessari per entrar.