Publicitat
Esports

França és l’últim obstacle

Ha arribat l’hora de la veritat. En tan sols 120 minuts, repartits entre avui i demà (en ambdós casos a les sis de la tarda), la selecció espanyola masculina de hockey es jugarà el bitllet olímpic. Es tracta de l’eliminatòria més important dels darrers anys per als de Fred Soyez, que al mes de juliol es van proclamar subcampions d’Europa a Anvers. Espanya i França es jugaran l’accés als Jocs en dos partits, avui i demà a partir de les sis de la tarda a les instal·lacions del poliesportiu Verge del Carme de Beteró, a la ciutat de València. El format de competició implica la suma dels gols dels dos partits. I en cas d’empat, després del partit de demà es llençaria una agònica tanda de “shoot-outs”.

Espanya parteix com a favorita. No tan sols pel fet de jugar a casa i per tenir un millor rànquing a la classificació de la Federació Internacional de Hockey (FIH). També per la qualitat individual i col·lectiva dels seus jugadors, entre els quals hi ha onze terrassencs. Però en un duel al millor de dos partits pot passar qualsevol cosa. I precisament el que Espanya vol evitar és que els francesos donin la sorpresa. Els plans dels de Fred Soyez passen per fer avui el màxim nombre de gols possibles per tenir demà un matx més plàcid. Però tant el seleccionador com els divuit internacionals estan convençuts que França ha vingut a València a vendre cara la seva derrota. Hauran d’estar ficats més que mai en els partits i donar el millor d’ells mateixos.

El vuitè contra el dotzè
La selecció espanyola ocupa la vuitena posició del rànquing internacional, mentre que França és dotzena. Els gals són un conjunt molt ben ordenat defensivament, amb una gran capacitat per sortir al contracop. Tom Genestet, Charles Masson i Simon Martin Brisac són tres dels seus jugadors més destacats.

La presència terrassenca a la convocatòria dels espanyols és més nombrosa que mai. Onze dels divuit convocats per aquest Preolímpic són egarencs.

L’internacional Roc Oliva només pensa a obtenir el bitllet pels que serien els seus quarts Jocs. El migcampista terrassenc afronta el repte davant de França amb la màxima il·lusió. “Les nostres oportunitats davant de França passen per defensar tan bé com ho hem estat fent fins ara. Hem de ser constants i no tenir cap moment de davallada, ja que els francesos es converteixen en assassins quan oloren qualsevol mena de dubte en el rival”, explica Oliva, que pensa ja en Tòquio. El darrer enfrontament entre espanyols i francesos data del 3 de desembre de 2018, quan van empatar a un gol a la Copa del Món de Bhubaneswar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top