Publicitat
Esports

Llançats cap a l’ascens

En la seva segona temporada consecutiva a la Lliga Catalana, l’Handbol Terrassa està assolint un protagonisme que ha fet que sigui el líder de la categoria per tercera setmana consecutiva. Els homes que entrena des d’aquesta temporada Xavi Font en la seva segona etapa al club estan desenvolupant el seu millor handbol i lluiten per aconseguir una de les dues primeres places del grup, que els classificarien per a disputar la fase d’ascens a la Primera Nacional masculina, la tercera categoria en importància de l’handbol espanyol.

L’inici de Lliga dels terrassencs està sent espectacular. Han guanyat sis dels set partits que han disputat i encapçalen la classificació amb un total de dotze punts, els mateixos que té en aquests moments el seu principal contrincant, un Handbol Gavà que ocupa la segona posició amb una diferència de quatre gols menys a l’"average" general: 33 dels egarencs per 29 del conjunt del Baix Llobregat. Després de caure al pavelló de Can Jofresa en la primera jornada per 30 a 34 precisament davant dels gavanencs, l’Handbol Terrassa ha acumulat sis triomfs de forma consecutiva. Quatre d’ells s’han produït amb els equips que ocupen actualment les quatre darreres posicions: Canovelles, Calella, Cardedeu i Granollers "C". Les altres dues victòries es van produir davant del sisè, el Sant Boi; i el setè, l’Handbol Sabadell.

Als terrassencs els queden només sis partits per tancar la primera volta. Demà a un quart de vuit del vespre visitaran el vuitè classificat, el Sant Martí Adrianenc, mentre que el proper cap de setmana jugaran a la pista d’un La Salle Bonanova que és tercer a quatre punts dels dos primers.

Els tres favorits
Xavi Font, entrenador de l’Handbol Terrassa, entén que el seu equip, el Gavà i el La Salle Bonanova són a priori els tres millors equips de la categoria. Semblen cridats a acabar lluitant per les dues primeres posicions. Enguany, l’ascens està una mica més car que altres anys. Només els dos primers disputaran una fase sector per pujar. Si l’Handbol Terrassa acaba primer o segon en disputarà una amb tres equips de la resta d’Espanya. El guanyador de cada fase sector pujarà a la Primera Nacional i, en funció de les places, fins i tot el segon classificat de la fase sector, podria tenir opcions. Seran un total de dotze els equips que acabin pujant.

Però només s’han jugat set partits i el tècnic Xavi Font apel·la a la prudència. "És massa d’hora per parlar d’ascens, però hauríem d’acabar entre els cinc primers. Si fem les coses bé podrem aspirar a tot", explica. I de moment, les coses s’estan fent molt i molt bé. Per a Font, les claus de l’èxit de l’Handbol Terrassa són les següents: "Vam construir una molt bona plantilla de partida, amb bones incorporacions que ens permeten tenir dos homes per posició. Físicament estem molt forts i això es nota als quinze minuts finals, que és quan acabem decidint els partits. I a més no hem patit lesions i estem podent entrenar molt bé", explica.

La temporada passada, l’Handbol Terrassa havia sumat la meitat de punts a aquestes alçades de temporada, només sis. Va acabar desè amb vint punts. Ara ja en té dotze amb només set partits disputats i l’equip sembla no tenir sostre. Els terrassencs aspiren a tot.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top