Publicitat
Esports

La Lliga exprés acumula crítiques

Escassament quatre mesos. Aquest és el període que duraran aquesta temporada les Lligues de Divisió d’Honor masculina i femenina seran lligues exprés. S’enllestiran amb tanta celeritat que la majoria de jugadors i jugadores ni se n’adonaran i ja s’hauran acabat. El motiu no és altre que els compromisos de les seleccions espanyoles, que van obtenir el mes passat a València la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. A banda de la preparació olímpica, la selecció masculina disputarà entre el 24 de gener i el 14 de juny la segona edició de l’FIH Pro League.

Les màximes competicions del hockey espanyol van començar molt més tard del que és habitual, concretament el dissabte dia 2 de novembre. La primera volta acabarà el 15 de desembre. Només hauran passat sis jornades i s’haurà arribat ja a l’equador del campionat. La setmana següent, Can Salas acollirà les Copes del Rei i de la Reina (del 20 al 22 de desembre). Arribarà després la tradicional aturada hivernal de dos mesos. La segona volta començarà el 15 de febrer per a les noies i el 23 per als nois. Altra vegada, nou partits a correcuita. En dos mesos, el 19 d’abril, la competició haurà finalitzat. Per a alguns equips tot haurà acabat ja, gairebé sense haver-se’n adonat.

Per la via ràpida
Els equips que lluitin pel títol allargaran un màxim d’entre dues i tres setmanes més la competició. Del tercer al sisè jugaran els dies 25 i 26 d’abril els quarts de final. El cap de setmana del 2 i 3 de maig es jugaran les semifinals, a les instal·lacions del Polo. Les finals, tant masculines com femenines, seran el cap de setmana següent, també a l’RC Polo, els dies 9 i 10 de maig.

Dels dotze mesos de la temporada, se’n destinaran escassament quatre a disputar la Lliga. La resta de competicions passaran de manera fugaç. Si bé les Copes s’enllestiran la setmana abans de Nadal, l’Egara, únic supervivent de l’Euro Hockey League, disputarà per Setmana Santa els quarts de final i unes possibles semifinals i final.

Aquesta inusual concentració de partits ha provocat força crítiques entre els jugadors i els entrenadors, que són els que pateixen en primera persona les conseqüències d’una Lliga tan curta com farcida de jornades dobles i intersetmanals. La prioritat és que les seleccions gaudeixin de temps suficient per disputar els seus partits internacionals i, fonamentalment, per preparar-se per assolir alguna medalla olímpica a Tòquio.

El capità de l’Atlètic
Dani Malgosa, el capità de l’Atlètic, va ser el primer que va aixecar la veu a les xarxes socials queixant-se d’una situació que ell considera injusta. Es tracta d’un sentiment, amb matisos, força generalitzat entre jugadors i jugadores, per bé que tots ells entenen que cal potenciar i dotar de recursos i dates a les seleccions. El que està en qüestió és, més aviat, el permanent canvi de model de competició que, any rere any, va imposant la Federació Espanyola.

"De vegades tinc la sensació que a l’hora de planificar la temporada no es pensa en els jugadors, que som els qui juguem. Està molt bé que es pensi en les seleccions. De fet, s’ha de fer, però penso que tal com ha quedat, aquesta Lliga de quatre mesos s’ha fet pensant molt poc en la majoria de jugadors, en el 90% que no som internacionals", explica Malgosa, que va fer fa unes setmanes una queixa pública a través de les xarxes socials. "Tampoc pretenia obrir cap polèmica. Simplement, com a capità de l’Atlètic, volia que es visibilitzés la nostra situació. No m’ha trucat ningú de la Federació, però em consta que s’ho han llegit", confessa el davanter del conjunt de Can Salas. "Jo treballo dotze hores diàries i m’entreno gairebé cada dia. He estat lesionat i encara no he pogut debutar. No és normal que una competició comenci al novembre i s’aturi al desembre. Caldria estandarditzar una mica més els calendaris. A països com Holanda o Alemanya, les Lligues van començar després de l’Europeu", assenyala.

Ramon Rius, tècnic del CD Terrassa, tampoc entén aquesta Lliga exprés. "La setmana passada vam jugar tres partits en set dies. És una llàstima que no es pensi tant en els jugadors i els aficionats com es pensa en les seleccions", assenyala.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top