Publicitat
Esports

Primera llista olímpica

Falten 203 dies per al debut de la selecció espanyola masculina als Jocs Olímpics de Tòquio (el dissabte 25 de juliol davant de l’Argentina) i només vint per a l’estrena dels homes de Fred Soyez a la segona edició de l’FIH Pro League (el divendres 24 de gener davant d’Alemanya). Passades les festes nadalenques, els internacionals espanyols començaran a treballar a Terrassa entre el dimecres dia 8 de gener i el proper dijous dia 16 de gener. En el transcurs d’aquests nou dies, la selecció realitzarà la seva primera concentració de l’any olímpic. Soyez ha cridat vint-i-cinc jugadors, que s’entrenaran a partir de la propera setmana en doble sessió a les instal·lacions de l’Atlètic, el Club Egara, el CD Terrassa i també el RC Polo de Barcelona. No hi haurà partits amistosos, però el treball serà duríssim, com si es tractés d’una mena de pretemporada.

Catorze dels vint-i-cinc jugadors seleccionats per a preparar el debut a la Pro League són terrassencs. La gran novetat de la convocatòria és la del jugador de l’Atlètic Terrassa Pepe Cunill. Els catorze terrassencs són: Sergi Enrique, Marc Boltó, Pepe Cunill, Marc Sallés i Joan Tarrés (Atlètic); Quico Cortès, Marc Recasens, Josep Romeu i Pau Quemada (Club Egara); Marc Miralles (CD Terrassa); Roc Oliva, David Alegre, Vicenç Ruiz i Xavi Lleonart (RC Polo). Els dotze preseleccionats restants són: Mario Garín, Nacho Rodríguez, Álex de Futos, Quique González de Castejón i Álvaro Iglesias (Club de Campo); Rafa Álvarez i Ricardo Sánchez (Complutense); Miki Delàs (FC Barcelona); Marc Perellón (Júnior); Llorenç Piera (RC Polo); i Ricardo Santana (Leuven).

Xerrades i proves físiques
Els primers dies serviran per dur a terme reunions de grup, xerrades tècniques i també les primeres proves físiques. En aquest tram inicial de la concentració s’hi afegiran sis jugadors, que igual que d’altres que destaquin durant la temporada, tindran opcions d’entrar a la llista final per a Tòquio, una llista que Fred Soyez ha dit sempre que estaria oberta fins al darrer moment. La meitat d’aquests sis jugadors convidats són el porter terrassenc del Júnior Albert Pérez i els davanters Albert Beltrán (Atlètic) i Xavi Gispert (Club Egara), a banda de Marc Serrahima (Júnior), Álex Alonso (RS Tenis) i Diego Arana (Royal Herakkes). A banda de temporades anteriors, sorprèn el fet que només dos dels trenta-un internacionals juguin fora de la Lliga espanyola. Es tracta de Ricardo Santana i Diego Arana, que disputen la competició belga amb el Leuven i el Royal Herakles respectivament.

En relació amb la darrera convocatòria, la llista de trenta-un jugadors és gairebé idèntica. L’única diferència és l’entrada del jugador de l’Atlètic Pepe Cunill en detriment del seu company d’equip, el defensor Ignasi Torras.

Espanya té moltes esperances posades en aquesta segona edició de la Pro League que començarà en menys de tres setmanes. L’encara amb l’objectiu de classificar-se entre els quatre equips que disputaran la “final four” a Holanda a finals de juny. La gran novetat d’enguany és que els vuit partits que els de Soyez disputaran com a visitants els comportaran només quatre desplaçaments.

La primera sortida dels espanyols serà els dies 7 i 8 de febrer. Viatjaran a la ciutat de Buenos Aires per enfrontar-se a l’Argentina. La setmana següent, els dies 15 i 16, els espanyols es traslladaran a Christchurch per enfrontar-se a Nova Zelanda. El tercer desplaçament arribarà els dies 15 i 17 de maig, quan Espanya s’enfronti a Bèlgica a Anvers. La setmana següent, els dies 24 i 25 de maig, el rival serà la Gran Bretanya, a Londres.

La Pro League com a test
Els altres vuit partits es disputaran a la mateixa seu, el poliesportiu Verge del Carme de Beteró de la ciutat de València. Allí els espanyols hi rebran Alemanya (24 i 25 de gener), Holanda (31 de gener i 1 de febrer), Austràlia (14 i 15 de març) i l’Índia (13 i 14 de juny). Els asiàtics seran el darrer rival d’una selecció espanyola que a la tercera edició de la Pro League, l’any 2021, jugarà a casa amb qui hagi jugat a fora i a l’inrevés.

Òbviament, però, el gran objectiu de la temporada són els Jocs Olímpics de Tòquio. La competició masculina de hockey se celebrarà del 25 de juliol al 6 d’agost. A la primera fase, Espanya s’enfrontarà a l’Argentina, Nova Zelanda, l’Índia, el Japó i Austràlia. Amb totes aquestes cinc seleccions menys amb la japonesa, els de Soyez s’hauran vist ja les cares a la Pro League.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top