Publicitat
Esports

Bea Ortiz, escollida la tercera millor d’Europa

La Lliga Europea de Natació (LEN) ha escollit la jugadora del Club Natació Terrassa Bea Ortiz, de 24 anys, com a tercera millor waterpolista d’Europa de l’any passat. El màxim organisme aquàtic europeu va difondre ahir els premis relatius a l’any 2019 en totes les seves disciplines. La jugadora rubinenca ha acumulat el 13,6% dels vots, només per darrere de la seva companya de selecció Laura Ester, escollida millor jugadora de l’any amb el 45,5% després de liderar el combinat espanyol cap al subcampionat mundial de Gwangju. L’hongaresa Rita Keszthelyi ha estat segona amb el 22,7% dels vots.

Bea Ortiz va néixer el 21 de juny de 1995 a Rubí, ciutat on es va iniciar en el waterpolo a les files del club local. La temporada 2016-2017 va fitxar pel CN Sabadell, amb el qual va sumar tots els títols espanyols, un total de nou, la Supercopa d’Europa i l’Eurolliga. Enguany, s’ha incorporat al CN Terrassa.

Internacional consolidada
Bea Ortiz és una habitual de les convocatòries de la selecció espanyola que dirigeix Miki Oca, on ha anat adquirint protagonisme. L’any 2014 va aconseguir la medalla de bronze en la Copa del Món de Khanty-Mansiysk. Va ser cinquena als Jocs de Rio 2016. Ha pujat al podi en les tres darreres grans competicions que ha afrontat amb la selecció. A banda de la plata de Corea, al Mundial de Budapest 2017 va obtenir també una plata, mentre que a l’Europeu de Barcelona 2018 va assolir el bronze.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top