Publicitat
Esports

Fidel al projecte esportiu a Qatar i partidari de respectar els temps

El "no" de Xavi Hernández al FC Barcelona es va produir per un cúmul de circumstàncies que tenen a veure amb raons esportives, familiars i de valors personals de Xavi Hernández i el seu grup de treball. El tècnic terrassenc va viure hores de vertigen després de rebre la proposta barcelonista , inesperada per ell pel moment en que es va produir. Xavi no ha amagat que el seu somni és seure a la banqueta del FC Barcelona, però seguint un procés que li permeti tenir totes les garanties.

Xavi va rebre una trucada del seu excompany Eric Abidal, ara secretari tècnic del Barça, per establir una trobada a Qatar després de l’eliminació a les semifinals de la Supercopa d’Espanya contra l’Atlético de Madrid. Tenint en compte que el torneig es jugava a l’Aràbia Saudita, Xavi va entendre el contacte com una oportunitat per seure i xerrar amb un amic. La seva primera sorpresa va ser veure que Abidal arribava acompanyat d’Òscar Grau, director general del Barça, i posteriorment la proposta per fer-se càrrec de l’equip de forma immediata. El propòsit era que el mateix dilluns, Xavi ja dirigís l’entrenament del FC Barcelona. L’oferta era per dos anys i mig.

Xavi fa uns mesos que ha iniciat la seva carrera com a entrenador amb l’Al Sadd de Qatar. I entén que el seu procés de formació encara no està acabat per arribar a un equip com el Barça. Però, a més, altres arguments el van decidir a seguir al seu equip actual malgrat l’atractiu d’arribar ja al Barça i tenir la possibilitat d’entrenar, entre altres, Leo Messi. A l’hora de valorar l’escenari, Xavi va considerar que no podia deixar a mitges el seu projecte a Qatar. Questió de fidelitat. El seu equip juga avui la final de la Copa de l’Emir i obrir la porta de sortida representava aturar moltes coses. Xavi és un ídol al país àrab i no volia trencar el compromís amb els qui li han donat totes les facilitats en els darrers anys. A més d’entrenador, és ambaixador del Mundial.

A més, Xavi ha format un ampli equip de treball a l’Al Sadd, del que formen part el seu germà Òscar i els terrassencs Sergio Alegre i Iván Torres, que ha establert les seves famílies al Qatar. Sortir ara era comprometre, també, tots aquests projectes personals dels seus col·laboradors.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top